Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Crewchief stoelendans

crewchief_force_00

In het Amerikaanse dragracen wisselen teams bijna net zo gemakkelijk van crewchief als van motor. Als headhunter was er altijd al een aardige boterham te verdienen maar dit jaar maken de teams het wel heel erg bont. Na zes wedstrijden is J.R.Todd al aan zijn derde crewchief toe. ‘Er is altijd wel ergens een betere baan……’

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings


De doorstroming wordt vanzelf op gang gehouden. De goed gefinancierde teams sturen bij tegenvallende prestaties hun crewchief de laan uit en vervangen deze door bij een financieel minder bedeeld team een goed presterende crewchief weg te kopen.

crewchief_walsh
J.R. Todd met rechtsachter Jimmy Walsh

Driemaal
Zo begon J.R. Todd het seizoen uiterst succesvol met crewchief Jimmy Walsh. Deze werd vervolgens weggekocht door Kenny Bernstein. De prestaties van de door Ray Alley en Johnny West getunede Monster Energy Dodge bleven ver achter bij de verwachtingen en dus greep Bernstein direct in. Het tweetal Alley en West moest plaatsmaken voor succestuner Walsh. Niet verrassend werd na korte tijd Johnny West aangekondigd als nieuwe crewchief van J.R.Todd. Deze week kwam echter de mededeling dat West vertrekt naar het team van Clay Millican. De derde crewchief van J.R.Todd voor dit seizoen wordt met ingang van komend weekend Kevin Poynter. Poynter was tot vorig seizoen verantwoordelijk voor de Top Fueler van David Baca. Deze winter werd Poynter ingelijfd door John Force en assistent crewchief op de auto van de zes weken geleden verongelukte Eric Medlen. Met de overgang naar J.R.Todd krijgt Poynter voor het eerst de kans zijn kunnen als eindverantwoordelijk crewchief te tonen. Force wilde, zeker zolang nog niet bekend is of er in de nabije toekomst weer een vierde Funny Car wordt ingezet, de promotie van Poynter niet in de weg staan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet