Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Zweeds avontuur voor Vegter Pro Mod Racing

vegter juli20.01

Goed voorbereid en klaar waren ze al lang, maar nu is het eindelijk tijd voor actie. Over een kleine twee weken vertrekt Vegter Pro Mod Racing naar Zweden om daar op Tierp Arena bij de Summit Racing Scandinavian Nationals de eerste meters van het seizoen te maken. De in nieuwe kleuren gestoken Vegter Pro Mod Racing '67 Chevrolet Camaro heeft weer talloze updates ondergaan die op de Zweedse baan tot snelle tijden moeten leiden. "Eindelijk, na bijna 23 maanden kan het weer. We hebben dit allemaal zo gemist", aldus een blije David Vegter.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Nadat er als gevolg van de coronapandemie een streep ging door het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing 2020, werd de focus bij Vegter Pro Mod Racing verlegd naar het seizoen 2021. Helaas zagen de organisatoren van vier van de zes voor dit seizoen geplande FIA EK-wedstrijden zich door de reisbeperkingen en onzekerheden rond corona genoodzaakt hun evenementen te schrappen, waardoor er opnieuw een streep ging door de belangrijkste Europese titelstrijd in het dragracen. Alleen de Summit Racing Scandinavian Nationals op het Zweedse Tierp Arena en de European Finals op het Engelse Santa Pod Raceway bleven, weliswaar zonder kampioenschapsstatus, op de kalender staan.

vegter juli20.02

David Vegter en zijn team grijpen de kans om dit jaar nog de nodige runs te maken nu onmiddellijk aan en reizen over een kleine twee weken naar Zweden om daar op Tierp Arena de krachten te meten met de diverse Europese topteams. Alleen al in de Pro Modified klasse nadert het aantal inschrijvingen op Tierp al de vijftien. De wedstrijd telt niet mee voor een kampioenschap, maar vormt wel de ideale kans om dit jaar op een eersteklas locatie de nodige runs te kunnen maken en is daarmee een goede voorbereiding op het FIA EK van 2022. "We willen daarna in principe ook naar de European Finals op Santa Pod, maar dat is afhankelijk van de op dat moment geldende regels en reisbeperkingen rond COVID-19", stelt Vegter.

De Summit Racing Scandinavian Nationals wordt verreden van 12 tot en met 15 augustus. Vegter Pro Mod Racing reist echter al eerder naar Zweden. In de week voor de wedstrijd brengt het team een bezoek aan PPF Racing, het bedrijf van Europees recordhouder in de Pro Modified klasse Andreas Arthursson. "PPF Racing beschikt over een testbank waar de hele auto op kan. Je kunt daar een complete run nabootsen, inclusief het schakelen door alle versnellingen. Daarmee verkrijg je zonder op de baan veel kostbare runs te hoeven maken een schat aan data en kun je direct tot een goede afstelling komen", verheugt Vegter zich op zijn bezoek aan de testbank waar al vele extreem snelle Europese dragrace-auto's hun pk's de vrije loop lieten. "Op Tierp willen we dan verder testen en uiteindelijk ook snelle tijden neerzetten."

vegter juli20.03

Dat Vegter Pro Mod Racing de meer dan 3.000 pk leverende '67 Chevrolet Camaro weer aan een extreme test wil onderwerpen, mag duidelijk zijn. Eind 2020 werd de nieuwe kleurstelling van het team al onthuld, maar ook onderhuids is er zoveel veranderd, dat een serieuze test voor aanvang van een hopelijk volledig FIA Europees Kampioenschap 2022 bijna als noodzakelijk kan worden gezien. Maar ook voor Vegter zelf zal het na bijna twee jaar zonder runs even wennen worden. Na een derde plaats in het FIA EK van 2017, bezette de Nederlander in 2019 de vierde positie en wilde in 2020 een aanval doen op de titel, totdat corona toesloeg. Met zijn persoonlijke records van 5,804 seconden en 398,8 km/u behoort Vegter tot de snelste Pro Modified-rijders van Europa en is baanrecordhouder op zowel Alastaro als Kauhava.

Vegter Pro Mod Racing werkt al vele jaren nauw samen met het in Dronten gevestigde Post & Dros Performance Parts, de Europese importeur van vele bekende merken, waaronder Racepak. Vegter Pro Mod Racing zal op Tierp Arena niet alleen een assortiment Racepak-artikelen bij zich hebben, maar kan indien gewenst ook bij Post & Dros geplaatste bestellingen vanuit Nederland meenemen. Hiervoor kunnen klanten contact opnemen met Post & Dros.

Vegter Pro Mod Racing is te volgen op Instagram via vegterpromodracing en op Facebook Vegter Pro Mod Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet