Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing presenteert...........

IMG-20210511-WA0001

Een paar weken geleden werd het al aangekondigd, maar nu is het doek eraf en kan het nieuwe design van de Pro Dutch Racing '71 Plymouth Barracuda en teamtrailer worden onthuld. De huiskleuren van hoofdsponsor RBC Nederland B.V. zijn nu leidend en vormen de basis van het door Peter Walters (Peter Walters Race Design, PWRD) gemaakte ontwerp. Momenteel wordt met het aanbrengen van de diverse details en stickers de laatste hand gelegd aan de weer strak ogende Cuda-body.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De primeur van de in het nieuw gestoken Pro Dutch Racing '71 Plymouth Barracuda gaat dit keer naar Zweden. Helaas konden de geplande trips naar de Engelse wedstrijden op Santa Pod Raceway door de coronareisbeperkingen niet doorgaan en dus heeft Pro Dutch Racing het roer omgegooid en zoekt het letterlijk hogerop.

20200704-dragracing

Op het Zweedse Sundsvall Raceway staat van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juli de Mid Sweden Nationals op het programma. Deze wedstrijd telt mee voor de diverse EDRS en Zweedse kampioenschappen. De baan ligt een kleine 390 kilometer te noorden van Stockholm in een prachtig met bossen omgeven gebied. Twee weken later is er op het Noorse Gardermoen Raceway met de Drag Challenge opnieuw een grote wedstrijd. Pro Dutch Racing heeft dit evenement nog onder voorbehoud op de kalender gezet. Zeker is wel, voor zover in de huidige tijd iets zeker is te noemen, de deelname aan de Scandinavian Nationals op Tierp Arena van 12 tot en met 15 augustus. De wedstrijd in Sundsvall wil Pro Dutch Racing vooral gebruiken om zoveel mogelijk testruns te maken en data te vergaren, om daarna aan snelle tijden te kunnen gaan werken.

euro-finals-spot

Pas na het Scandinavische avontuur keert de Cuda terug naar Nederland om vervolgens half september af te reizen naar Engeland voor de van 9 tot en met 12 september te verrijden European Finals op Santa Pod Raceway.

IMG-20210511-WA0000

In eigen huis
Het lag uiteraard in de bedoeling om de in de nieuwe huisstijl gestoken Cuda en trailer in eigen huis aan de partners, sponsors en belangstellenden de presenteren. De korte termijn waarop het wedstrijdschema moest worden omgegooid en de weer aangescherpte coronamaatregelen maakten dit echter uiterst lastig. Derhalve heeft Pro Dutch Racing ervoor gekozen om de kennismaking in eigen huis tot een later tijdstip dit jaar uit te stellen. Uiteraard worden alle betrokkenen daarvan op tijd op de hoogte gesteld.

produtchfrontplak

Partners
Pro Dutch Racing wordt gesteund door: Arton USA Cars & Parts, Burger Ferry Agencies, Damen Marine Components Netherlands BV, Dockmarks Signs BV, Duraship BV, DW Pumps, Electric Marine Support BV, F.E.M.M. Rotterdam BV, Flanto Shipping BV, Gebr. de Jonge BV, Heatmasters, Heftronics, Helmacab Belgie B.V.B.A., Hoogendoorn maritieme betimmering en interieurbouw, Marine Power Drechtsteden BV, Maritiem Media, MST Shipping, Noordtrans Scheepvaartbedrijf, Oonincx Scheepsonderhoud BV, Petrostar AG, RBC Nederland BV, Rotyle Dakbedekking, RTR Barging, Scheepsservice Beljaars, Shipping Factory BV, Sinttruije Marine Service BV, Tribute Space BV, Tristan Shipping BV, Verhaar Omega, VKV Service BV en Vrooam Powersports Lubricants International BV.

Voor meer informatie over Pro Dutch Racing, zie ook www.produtchracing.nl, Facebook en Instagram.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet