Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Billy Torrence, John Force en Aaron Stanfield winnaars in Epping

WinnersCircle-Epping

Mocht het Steve Torrence een keer niet lukken om tot de finale door te dringen, dan is er altijd nog Billy Torrence die de eer van de familie kan hooghouden. Op New England Dragway snelde de vader van regerend kampioen Steve Torrence in de eindstrijd ten koste van Mike Salinas naar de overwinning. De finale bij de Funny Cars was een John Force Racing onderonsje waarbij John Force zijn 153ste overwinning mocht bijschrijven. In de Pro Stock klasse ging de winst in Epping naar Aaron Stanfield.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De TascaParts.com NHRA New England Nationals op New England Dragway was de zesde wedstrijd van dit seizoen in de NHRA Camping World Drag Racing Series.

BillyTorrence-Sunday-Epping
Billy Torrence

In de Top Fuel klasse was de winst in drie van de eerste vijf wedstrijden gegaan naar regerend kampioen Steve Torrence. In Epping moest de Capco Contractors-piloot echter in de halve finale zijn meerdere erkennen in Mike Salinas, die in de kwartfinale ook al Doug Kalitta met een snelle 3,79 seconden het nakijken had gegeven. Als Steve Torrence een keer in de problemen komt, dan is er altijd nog zijn vader en Capco Contractors-teamgenoot Billy Torrence om de familie en team eer hoog te houden. In de kwalificatie had Billy Torrence al de eerste plaats voor zich opgeëist en bleek ook in de eliminaties te snel voor Joe Morrison en Antron Brown, om vervolgens via een bye run in de finale aan te komen.

BillyTorrence-Trophy-Epping
De winst is voor Billy Torrence

In een mooie eindstrijd klopte Billy Torrence nota bene op reactietijd de iets snellere (3,827 tegen 3,816 seconden) Salinas om zo naar zijn eerste overwinning van dit seizoen te rijden.

MattHagan-Epping
Matt Hagan

Bij de Funny Cars waren het de Don Schumacher Racing Dodges van Matt Hagan en Ron Capps die in de kwalificatie met een eerste en tweede plaats de toon aangaven. Nog voor de eliminaties bij de halve finales waren aangeland, was dit tweetal echter al uitgeschakeld.

JohnForce-Epping
John Force

Op zondag bleken de John Force Racing Chevrolets de te kloppen auto's. John Force wist ten koste van Corry Lee, J.R. Todd en Terry Haddock tot de finale door te dringen, terwijl zijn JFR-teamgenoot Robert Hight te snel was voor Alexis DeJoria, Bob Tasca en Tim Wilkerson.

hight
Robert Hight

In een spannende finale drukte Force de neus van zijn Blue DEF Camaro een fractie eerder over de finish (3,97 tegen 3,99 seconden) en daarmee mocht de 16-voudig kampioen de 153ste overwinning op zijn lange erelijst bijschrijven.

JohnForce-Trophy-Epping
John Force

In de tussenstand van het kampioenschap is Force leider Tasca nu tot op 15 punten genaderd.

GregAnderson-Epping
Greg Anderson

De eliminaties in de Pro Stock klasse mondden weer uit in de traditionele tweestrijd tussen motorleveranciers Elite en Ken Black. Na in de kwalificatie al de snelste tijd voor zich te hebben opgeëist, plaatste KB Racing-boegbeeld Greg Anderson zich ten koste van Troy Coughlin Jr. en Matt Hartford voor de finale.

AaronStandfield-Epping
Aaron Stanfield

Aan de andere kant van de eliminatieladder deed Aaron Stanfield goede zaken door Richie Stevens en Mason McGaha het nakijken te geven. In de finale maakte Stanfield zijn reputatie als snelle starter opnieuw waar. De van een Elite-motor voorziene Janac Motorsports Camaro was bij de start net iets eerder weg en bleek ook in de run een fractie sneller (6,576 tegen 6,577 seconden) dan de KB Racing Camaro van Anderson waardoor Stanfield voor het eerst dit seizoen op het podium mocht plaatsnemen.

AaronStanfield-Trophy Epping
Winnaar Aaron Stanfield
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet