Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: FIA Europees Kampioenschap Drag Racing 2021 definitief van de baan

udtian.maja.330 480

Drag Racing Europe heeft in samenspraak met de FIA besloten om definitief een streep te zetten door het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing van dit jaar. DRE wilde als organisator en promotor van het FIA EK nog komen tot een uit twee evenementen bestaande FIA Shootout Cup, maar ook deze optie bleek door de corona- en reisbeperkingen niet haalbaar.


Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings

Het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing zou dit jaar uit zes wedstrijden bestaan. Nadat de eerste drie ronden in Engeland, Zweden en Finland door de coronabeperkingen al moesten worden afgelast, en Hockenheim om dezelfde redenen al snel volgde, werd al duidelijk dat er dit jaar geen officieel FIA Europees Kampioenschap gehouden zou worden. Organisator en promotor Drag Racing Europe vatte daarna het plan op voor een FIA Shootout Cup, te verrijden over de nog wel op de kalender staande evenementen op Tierp Arena (13-15 augustus) en Santa Pod Raceway (9-12 september). Helaas bleek ook deze optie door alle onzekerheden niet haalbaar.

De genoemde evenementen zullen, voor zover het er nu voorstaat, wel gewoon plaatsvinden, maar dan als nationaal evenement waarbij buitenlandse teams en rijders welkom zijn.

DRE richt zich nu op het organiseren van een volwaardig, uit zes wedstrijden bestaand FIA Europees Kampioenschap 2022. DRE is in overleg met de FIM om tijdens deze zes ronden ook het FIM European Drag Bike Championship te laten verrijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet