Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Bob Tasca en Greg Anderson voor tweede keer naar winst

tasca

Bob Tasca (Funny Cars) en Greg Anderson (Pro Stock) hebben met overwinningen op Atlanta Dragway hun goede vorm van 2021 opnieuw bevestigd. Voor Tasca was het al zijn tweede opeenvolgende zege terwijl Anderson na de openingsronde in Gainesville nu ook voor de tweede keer in drie races naar het podium mocht. In de Top Fuel klasse ging de winst naar Antron Brown die in de finale regerend kampioen Steve Torrence van zijn tweede opeenvolgende overwinning afhield. Bij de Pro Mods zegevierde Justin Bond.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Met de Lucas Oil NHRA Southern Nationals op een volgepakt Atlanta Dragway was de NHRA Camping World Drag Racing Series toe aan de derde wedstrijd van het seizoen.

pubiek

In de Top Fuel klasse waren het vader en zoon Billy en Steve Torrence die in de kwalificatie met een eerste en tweede plaats de dienst uitmaakten. In de eliminaties bleek echter Antron Brown de luis in de pels van het Capco Contractors team van de familie Torrence.

AntronBrown-Atlanta
Antron Brown

Brown was in de kwalificatie blijven steken op plek acht, maar in de eliminaties was de Matco Tools Don Schumacher Racing-piloot eerst Doug Kalitta te snel af, om vervolgens in de kwartfinale Billy Torrence het nakijken te geven. In de halve finale klopte Brown ook nog eens op reactietijd Brittany Force en plaatste zich zo voor de finale.

tf finale
De finale

Daarin moest de Matco Tools-rijder het opnemen tegen regerend kampioen en winnaar van de tweede race van het seizoen, Steve Torrence, die in de kwart en halve finale achtereenvolgens Justin Ashley en Shawn Langdon te snel af was geweest. Brown was echter niet meer te stoppen en met 3,75 tegen 3,79 seconden pakte de meervoudig kampioen in Atlanta de overwinning, de 68ste uit zijn carrière.

AntronBrown-Trophy-Atlanta
Antron Brown

BobTasca-Atlanta
Bob Tasca

Bij de Funny Cars ontpopt Bob Tasca zich aan het begin van dit seizoen tot de te kloppen man. De door Motorcraft/Quick Lane gesteunde Ford Mustang-piloot pakte bij de vorige wedstrijd in Las Vegas al de winst en zette in de kwalificatie achter J.R. Todd de tweede tijd op de klokken. In de eliminaties was Tasca vervolgens Paul Lee en Blake Alexander te snel af, om in de halve finale regerend kampioen Matt Hagan op reactietijd het nakijken te geven.

force
John Force

In de finale wachtte vervolgens niemand minder dan John Force die in de andere halve finale polesitter Todd naar huis had gestuurd.

fc finale
De finale

In een uiterst spannende finale pakte Tasca met 4,004 tegen 4,015 seconden zijn tweede opeenvolgende zege en hield daarmee Force als 16-voudig kampioen in zijn 257ste finale van zijn 152ste overwinning af.

GregAnderson-Atlanta
Greg Anderson

In de Pro Stock klasse was Greg Anderson in Atlanta de (niet) te kloppen man. In de Denso KB Racing Camaro zette Anderson in de kwalificatie al de snelste tijd op de klokken en was in de eliminaties met tijden van 6,56 en twee keer 6,57 seconden iedereen te snel af. In de finale moest Anderson het opnemen tegen Vincent Nobile, bezig aan zijn eerste wedstrijd sinds het seizoen 2018.

ps finale
De finale

Anderson, die ook al de openingswedstrijd in Gainesville op zijn naam had geschreven, liet zich echter niet verrassen en pakte met 6,568 tegen 6,598 seconden zijn tweede zege van het seizoen.

JustinBond-Atlanta
Justin Bond

In de Pro Modified klasse stonden Justin Bond en Steve Jackson tegenover elkaar in de finale. Bond was in de halve finale Brandon Snider te snel af geweest terwijl Jackson Justin Jones het nakijken had gegeven. In de eindstrijd ging de winst naar Bond die Jackson op reactietijd de baas was.

pm finale
De finale
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet