Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Steve Torrence, Bob Tasca en Erica Enders 4-Wide winners

SteveTorrence-Trophy-LasVegas1

Steve Torrence (Top Fuel), Bob Tasca (Funny Car) en Erica Enders (Pro Stock) zijn de grote winnaars geworden van de Denso Spark Plugs NHRA Four-Wide Nationals in Las Vegas. Regerend kampioenen Torrence en Enders pakten daarmee in de tweede wedstrijd van het seizoen alweer hun eerste overwinning.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Met de Denso Spark Plugs NHRA Four-Wide Nationals op The Strip at Las Vegas Motor Speedway had de NHRA Camping World Drag Racing Series al bij de tweede wedstrijd van het seizoen een race waarin met vier, in plaats van de gebruikelijk twee deelnemers, naast elkaar wordt gestart.

SteveTorrence-LasVegas1
Steve Torrence

In de Top Fuel klasse werd Brittany Force als nummer één van de kwalificaties in de halve finale uitgeschakeld en gingen Antron Brown en Clay Millican door naar de finale. In de andere halve finale eindigden Steve Torrence en Doug Kalitta op de plaatsen één en twee en zat de dag voor Shawn Langdon en Leah Pruett er al snel op.

finale tf
De finale met van boven naar beneden Antron Brown, Clay Millican, Steve Torrence en Doug Kalitta

In de finale was het Torrence die in 3,82 seconden de neus van zijn Capco Contractors dragster als eerste over de finish drukte, gevolgd door Kalitta (3,86 seconden), terwijl Millican en Brown genoegen moesten nemen met de plaatsen drie en vier

Tasca-LasVegas1
Bob Tasca

Bij de Funny Cars werden de eerste twee plaatsen na de kwalificatie ingenomen door de John Force Racing Chevrolets van Robert Hight en John Force, met op drie Alexis DeJoria. Dit drietal sneuvelde echter al in de halve finales. Force en DeJoria moesten hun meerdere erkennen in Matt Hagan en Tim Wilkerson, terwijl Hight en J.R. Todd Ron Capps en Bob Tasca voor zich over de finish zagen gaan.

finale fc
De finale met van boven naar beneden, Bob Tasca, Ron Capps, Tim Wilkerson en Matt Hagan

In de finale zette Wilkerson met 3,92 seconden de snelste tijd op de klokken, maar de routinier had een zodanig matige reactietijd dat Tasca (3,93 seconden) met zijn Motorcraft/Quick Lane Ford Mustang als winnaar over de lijn kwam, gevolgd door Hagan, Wilkerson en als vierde en laatste Capps.

Enders-Trophy-LasVegas1
Erica Enders

In de Pro Stock klasse bleef Erica Enders in de kwalificatie steken op de 13de plaats. De regerend kampioen herstelde zich echter in de eliminaties en wist tot de finale door te dringen.

finale prostock
De finale met van boven naar beneden Erica Enders, Mason McGaha, Deric Kramer en Aaron Stanfield

Ook daarin was Enders haar concurrenten weer te snel af en pakte de overwinning, voor Aaron Stanfield, Deric Kramer en Mason McGaha.

nataas vegas
Julie Nataas

In de Top Alcohol Dragster klasse eindigde Julie Nataas op de derde plaats. De Noorse zette met 5,23 seconden in de kwalificatie de tweede tijd op de klokken en wist zowel de eerste als tweede eliminatieronde met tijden van 5,225 en 5,24 seconden winnend af te sluiten. In de finale bleef Nataas echter steken op 5,263 seconden en moest daarmee Shawn Cowie (5,218 seconden) en Jackie Fricke (5,229 seconden) voor zich dulden.

Over twee weken staat op Atlanta Dragway de derde wedstrijd van de NHRA Camping World Drag Racing Series op het programma, weer twee weken later gevolgd door de tweede wedstrijd waarin met vier tegelijk wordt gestart, de NGK NTK NHRA Four-Wide Nationals op zMAX Dragway.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet