Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Shark Attack op Malta

foto Rene

Net als voor zoveel Nederlandse auto- en motorsporters bleven er door de coronapandemie ook voor de dragracers weinig mogelijkheden over om dit jaar in actie te komen. Eventueel kon nog worden uitgeweken naar wat evenementen in Engeland of één in Frankrijk, maar daar hield het dan wel zo'n beetje mee op. Team Shark Attack zocht het verder van huis. Het Nederlandse team verscheepte zeven motoren naar Malta om op het zon-zekere eiland de nodige runs te kunnen maken.


Tekst: pr en Remco Scheelings
Foto's: DLP Automotive

Malta mag dan niet groot zijn, het eiland heeft met Hal Far Raceway wel een permanente dragstrip, terwijl de inwoners gek zijn op alles wat voorzien is van een snelle motor. Omdat het door de Covid-19 restricties bijna onmogelijk was om in de buurt van Nederland te racen, viel de keuze van Team Shark Attack op Malta, waar op Hal Far Raceway van 13 tot en met 15 november een wedstrijd op de kalender stond.

Op Malta kwamen voor het team in actie: Rene van den Berg (Top Fuel Bike), Aswin Le Noble (Pro Stock Bike), Patrick Kras (Pro Stock Bike en Street Bike), Hannes Burgering (Street Bike), Patrick Lenaers (Street Bike) en Anouk Burgering (Junior Dragbike). Uiteraard werden de rijders vergezeld door een hele club helpers.

Voor Van den Berg (kopfoto) was het lastig om een volledige run over de volle kwartmijl te maken, aangezien de baan op Malta daar eigenlijk niet helemaal geschikt voor is. Uiteindelijk slaagde de Nederlander er toch in om twee volledige runs neer te zetten. Met een tijd van 6,6 seconden leverde Van den Berg een uitstekende prestatie.

foto aswin

Voor Le Noble was het pas zijn tweede evenement. Het ging daarbij boven verwachting waardoor de Shark Attack-rijder goede tijden op de klokken zette.

Foto Kras

Kras kwam in actie in zowel de Pro Stock Bike als Street Bike klasse. In deze laatste categorie scherpte de Nederlander zijn persoonlijk record aan tot 10,1 seconden.

foto hannes

Voor Hannes Burgering was het zijn eerste optreden op zijn nieuwe motorfiets. Het werd een goed weekend waarin hij zijn nieuwe motor stukken beter leerde kennen.

foto lenaers

In de Street Bike klasse deed Lenaers veel ervaring op. Datzelfde ging op voor de pas 8-jarige Anouk Burgering, die in de Junior Dragbike klasse een persoonlijk record reed.

foto Anouk

Team Shark Attack kijkt terug op een geweldig weekend en het team wil dan ook Malta Drag Racing Hal Far bedanken voor de gastvrijheid. Daarnaast speciale dank aan de sponsors van het Nederlandse team: Eurol Lubricants, Tijger Leathers, Do you see me en Loodgietersbedrijf van den Berg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet