Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NHRA-titels voor Torrence, Hagan, Enders en Jackson

kop vegas

Steve Torrence (Top Fuel), Matt Hagan (Funny Car), Erica Enders (Pro Stock) en Steve Jackson (Pro Modified) hebben op The Strip at Las Vegas Motor Speedway tijdens de Dodge NHRA Finals de titels voor zich opgeëist in de NHRA Camping World Drag Racing Series. Hagan, Enders en Jackson gaven hun titels extra glans door ook de wedstrijd op hun naam te schrijven. Voor Torrence en Hagan was het de derde titel, Enders staat nu op vier terwijl Jackson zich voor de tweede keer tot kampioen mocht laten kronen.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Normaalgesproken wordt de NHRA Camping World Drag Racing Series afgesloten op Pomona, maar eigenlijk bestaat er geen mooier decor om de nieuwe kampioenen te kronen dan The Strip at Las Vegas Motor Speedway, in dit bijzondere jaar met de Dodge NHRA Finals de laatste wedstrijd van het seizoen.

SteveTorrence-LasVegas
Steve Torrence

In de Top Fuel klasse kon Steve Torrence de titel al bijna niet meer ontgaan, en dat gebeurde dan ook niet. De titel was definitief binnen toen Doug Kalitta al in de eerste eliminatieronde verrassend werd uitgeschakeld door Justin Ashley. Voor Torrence is het zijn derde titel op rij!

SteveTorrenceChampionship-LasVegas
Steve Torrence

Torrence maakte zelf geen fouten en moest het na winst op Kebin Kinsley en Troy Buff in de halve finale opnemen tegen diezelfde Ashley. Torrence klopte de rookie op reactietijd en plaatste zich zo voor de finale. Daarin stond Torrence tegenover Antron Brown die aan de andere kant van de eliminatieladder na winst op Tony Schumacher en Clay Millican met een zege op Billy Torrence een volledige Capco Contractors-finale wist te voorkomen.

AntronBrown-LasVegas
Antron Brown

In de finale werd Steve Torrence vervolgens met zijn eigen wapen op reactietijd verslagen waardoor Brown voor het eerst sinds 2018 weer een keer op het podium mocht plaatsnemen.

MattHagan
Matt Hagan

Bij de Funny Cars moesten drie van de vier Don Schumacher Racing Dodges de titelstrijd onderling gaan uitmaken. Jack Beckman viel al in de eerste ronde af toen de nummer drie in de tussenstand verrassend werd uitgeschakeld. Leider Matt Hagan verging het beter want na winst op Terry Haddock en Paul Lee betekende de overwinning op Alexis DeJoria in de halve finale tevens dat de derde titel, ongeacht de uitslag van de andere halve finale waarin Tommy Johnson moest aantreden, binnen was.

johnson
Tommy Johnson

Dat Johnson verloor van zijn DSR-teamgenoot Ron Capps deed er dan ook al niet meer toe.

MattHaganChampionship-LasVegas
Matt Hagan

Hagan gaf vervolgens in de finale zijn net veroverde titel extra glans door Capps te kloppen en daarmee zijn derde zege van het seizoen te boeken.

erica-champ
Erica Enders

Bij de Pro Stockers prolongeerde Erica Enders niet alleen haar titel, de Melling/Elite Motorsports-rijdster heeft er nu in totaal vier op haar naam staan. Omdat zowel Jason Line als Jeg Coughlin al in de eerste eliminatieronde op reactietijd werden uitgeschakeld, was de spanning er voor Enders al vroeg af.

EricaEndersChampionship-LasVegas
Erica Enders

Dat nam niet weg dat Enders zowel de kwart- als halve finale ten koste van Troy Coughlin en Greg Anderson op reactietijd in haar voordeel besliste en het in de finale mocht opnemen tegen Kyle Koretsky. De rookie trok echter rood en daarmee was de winst voor Enders direct binnen.

steve-jackson
Steve Jackson

In de E3 Spark Plugs NHRA Pro Modified Series presented by J&A Service prolongeerde Steve Jackson zijn titel. In de kwartfinale klopte Jackson zijn grootste rivaal Brandon Snider in een rechtstreeks duel, en omdat de regerend kampioen in de halve finale een bye run had, was titelprolongatie zeker. In de eindstrijd gaf Jackson zijn kampioenschap extra glans door vervolgens ook Khalid Albalooshi te kloppen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet