Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Camping World nieuwe titelsponsor NHRA Drag Racing Series

camping world 480

Camping World wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe naamgevend titelsponsor van de NHRA Drag Racing Series. Het bedrijf dat al in de NASCAR vertegenwoordigd is, vervangt Coca Cola dat de laatste jaren met de merknaam Mello Yello de professionele kampioenschappen van de NHRA ondersteunde.


Tekst: Remco Scheelings

Met de aankondiging van een meerjarig contract tussen de NHRA en Camping World komt er sneller dan gedacht een einde aan de onzekerheid die ontstond na het plotselinge vertrek van Coca Cola. Het contract tussen de NHRA en Coca Cola liep nog tot en met 2023, maar werd onlangs eenzijdig en per direct door Coca Cola tussentijds opgezegd. Als reden werd aangevoerd de coronacrisis. Hoewel er veel branches zwaar getroffen worden door de crisis, is Coca Cola nu niet bepaald een bedrijf dat juist daardoor in zwaar weer terecht zal komen. De NHRA schroomde dan ook niet om een rechtszaak tegen Coca Cola te beginnen, een toch vrij ongebruikelijke gang van zaken bij een sponsor die als sinds 2002 aan de NHRA verbonden is. Met als merknamen Powerade, vervolgens Full Throttle en de laatste jaren Mello Yello was Coca Cola jarenlang naamgevend sponsor van de professionele kampioenschappen in de NHRA Drag Racing Series (Top Fuel, Funny Car en Pro Stock).

CAPPS

Camping World zag blijkbaar zijn kans schoon want door topman Marcus Lemonis werd vrijwel direct na het bekend worden van het nieuws een tweet de wereld ingestuurd met: 'We at Camping World aren't scared of our commitment to racing. Let's sit down and talk sponsorship. We're good for it, just ask your friends at NASCAR'. Blijkbaar waren de partijen er snel uit want nog geen twee weken na deze tweet kan Camping World al als titelsponsor worden gepresenteerd waardoor het kampioenschap voor de Top Fuel, Funny Car en Pro Stock klassen de komende jaren als NHRA Camping World Drag Racing Series door het leven gaat. Naar verluidt is de deal voor de NHRA zelfs aantrekkelijker dan die met Coca Cola.

Camping World is al sinds 2009 verbonden aan de NASCAR Truck Series, tot en met 2018 onder de eigen naam (NASCAR Camping World Truck Series) daarna met de merknaam Gander RV & Outdoors, terwijl komend seizoen wordt teruggekeerd naar het vertrouwde NASCAR Camping World Truck Series.

Camping World is gespecialiseerd in de verkoop en service van recreatievoertuigen alsmede de verkoop van onderdelen voor deze voertuigen. Daarnaast verkoopt het ook alle mogelijke (en onmogelijke) benodigdheden voor kamperen. Met 160 vestigingen is het in Amerika het grootste bedrijf in deze sector.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet