Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Toch weer actie op Tierp Arena in 2021

udtian.maja.889

Het lijkt erop dat er volgend jaar toch weer gewoon gereden gaat worden op Tierp Arena en dat het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing er twee ronden gaat afwerken. Tierp Arena en de NDRS Motor Club hebben hiertoe de handen ineen geslagen waarbij voor het FIA EK opnieuw gekeken wordt naar een datum in juni en een in augustus.


Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings

In juni kwam het alarmerende bericht naar buiten dat de eigenaar van Tierp Arena het complex te koop had gezet. Tierp Arena omvat naast de dragstrip met starttoren (waarin ook hotelkamers en conferentieruimten zijn opgenomen) tevens een rallycross circuit en enorme verharde en onverharde pitsterreinen. Ook het Zweeds toerwagenkampioenschap en enkele andere 'gewone' circuitklassen maakten zo nu en dan gebruik van Tierp Arena.

tierp. pre edrspro

Tierp Arena is al een paar jaar eigendom van een maatschappij die tevens hotels exploiteert, niet de meest florerende business in deze coronatijd. Tierp Arena was al geen grote winstmaker en met in juni het vooruitzicht dat er in 2020 geen grote evenementen georganiseerd konden worden, maakten dat tot verkoop besloten werd. Daarbij was dus de kans reëel dat dit het einde van de dragrace-activiteiten op Tierp Arena zou betekenen.

udtian.maja.334

Zoals eigenlijk ook wel verwacht mocht worden, stonden de kopers niet in de rij en nu lijkt het er sterk op dat de eigenaar besloten heeft de exploitatie van het complex te continueren. In samenwerking met de NDRS Motor Club, de partij die het organisatorische deel van de dragraces op Tierp al voor zijn rekening nam, zijn voor 2021 toch weer gewoon twee wedstrijden voor het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing op de kalender gezet. Er is, net als in de afgelopen jaren, gekozen voor een datum in juni en augustus, al schijnt deze laatste datum nog wat problemen op te leveren met een door een andere organisator (lees Hockenheim) geclaimde datum. Zodra de FIA en organisatoren er uit zijn, zal het nieuwe wedstrijdschema worden gepresenteerd.

Naast de twee wedstrijden voor het FIA Europees Kampioenschap zullen er ook weer andere (drag)races op Tierp Arena gehouden gaan worden. Een kalender is uiteraard nog niet bekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet