Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Marco Maurischat met ’53 Corvette naar Pro Modified

 maurischat.303
Marco Maurischat heeft zijn dragster verkocht en stapt over naar de Pro Modified-klasse. In Amerika heeft de Duitser beslag weten te leggen op een nagelnieuwe ’53 Corvette. Omdat de auto als ‘bouwpakket’ naar Europa komt, zal Maurischat pas in 2006 met zijn nieuwe aanwinst aan de start verschijnen.

tekst en foto: Remco Scheelings

De snelste doorslammer-klasse is daarmee weer een nieuwe rijder rijker. Marco Maurischat maakte er twee jaar geleden al geen geheim van graag over te willen stappen naar een hogere klasse. De afgelopen seizoenen was de sympathieke Duitser een vaste deelnemer aan het Nederlands kampioenschap geworden. Regelmatige zette hij in Drachten met zijn Competition Eliminator-dragster de snelste tijden op de klokken. De overbekende dragster is afgelopen winter verkocht en derhalve tijd voor Maurischat om in Amerika te gaan shoppen. Bij Tim McAmis Race Cars vond Maurischat wat hij hebben wilde, een in aanbouw zijnde ’53 Corvette. In juni komt de auto in Europa aan en zal in de daaropvolgende maanden door het team worden op- en afgebouwd. De motor en versnellingsbak komen in een later stadium naar Europa. Hoewel er in ieder geval een Brad Anderson blowermotor in het vooronder komt, is nog niet zeker of het een geheel nieuw of gebruikt exemplaar wordt.

De ‘oude’ dragster van Maurischat zal helaas niet meer als één geheel op de baan verschijnen. De motor, transmissie en reserve onderdelen zijn verkocht aan Silvio Strauch terwijl het chassis naar Peter Ellguth is gegaan. Met een andere motor zal de auto in een lagere klasse worden ingezet.

Met de overstap van Maurischat is het toch al omvangrijke Europese Pro Modified-veld nog verder uitgebreid. Omdat de Duitser in 2006 ook ongetwijfeld in Drachten aan de start zal verschijnen, is ook het Nederlandse dragracen weer een bijzondere en mooie auto rijker.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet