Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing pakt door

tooren.331

Pro Dutch Racing was er helemaal klaar voor. Alle voorbereidingen lagen op schema en zowel het team als de Cuda stonden in de startblokken om het seizoen 2020 af te trappen. En toen was daar opeens COVID-19. De coronacrisis gooide roet in het eten. Alle teamleden zijn gezond en uiteraard hoopt Pro Dutch Racing datzelfde voor u allemaal. Maar door alle beperkende maatregelen is de start van het seizoen nog even uitgesteld, voor Pro Dutch Racing echter geen reden om stil te zitten.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Investeren
Zoals eerder al te lezen viel, hebben de teamleden van Pro Dutch Racing de afgelopen winter weer vele uren in de werkplaats doorgebracht om de Pro Dutch Racing '71 Plymouth Barracuda optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De auto werd opgefrist, diverse onderdelen vervangen en het brandstofsysteem en de blower werden voor controle en updates naar Amerika gestuurd. De laatste weken is het werk onverminderd doorgegaan en is er fors geïnvesteerd om, als het seizoen straks losbarst, niet voor verrassing te staan. Zo mocht er een extra set cilinderkoppen worden verwelkomd, kon het nieuw gefabriceerde manifold worden geïnstalleerd en kreeg het team uit Amerika een nieuwe injector binnen. De bestaande injector moest worden opgeknapt en aangepast, waarna Pro Dutch Racing in overleg met de Amerikaanse leverancier besloot dat het alles bij elkaar beter was om een nieuw exemplaar richting Rotterdam te sturen.

pro dutch nieuwsbrief mei.01

Druk op de knop en draaien

Het blijft altijd weer een spannend moment, die eerste keer in het nieuwe seizoen dat na alle voorbereidende werkzaamheden de motor wordt opgestart. Zit alles op de juiste plaats, zit alles goed vast en is er niets vergeten? Iets meer dan een week geleden was het magische moment weer daar. In de werkplaats werd de startmotor op de V8 gezet en de startknop ingedrukt. En jawel, zonder een hapering sloeg de 3.500 pk sterke motor voor in de Cuda direct aan en liep als een zonnetje. Het perfecte bewijs van de zorgvuldige werkwijze van het team.

Motorsport-UK-logo
Aangepaste kalender

Met deelname aan het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap en het Motorsport UK Pro Modified Championship en daarmee maar liefst negen wedstrijden op de kalender, zou 2020 het drukste seizoen ooit worden voor Pro Dutch Racing. COVID-19 had echter andere plannen waardoor evenementen moesten worden afgelast dan wel naar een andere datum verplaatst. Daarmee is ook de planning van Pro Dutch Racing flink overhoop gegooid.

Het in het paasweekend te verrijden Festival of Power (Motorsport UK Championship) viel al snel ten prooi aan de coronabeperkingen, gevolgd door de eveneens op Santa Pod Raceway te verrijden Main Event (FIA EK en Motorsport UK Championship). Recentelijk moest helaas ook de tweede ronde van het FIA Europees Kampioenschap, de begin juni te verrijden Tierp Internationals op het Zweedse Tierp Arena eraan geloven.

SummerNationals20Header

In principe wordt daarmee de voor het Motorsport UK Championship meetellende en op 18 en 19 juli te verrijden STP Summer Nationals (Santa Pod Raceway) voor Pro Dutch Racing de openingswedstrijd van het seizoen. Trainingen zijn volgens de huidige coronarichtlijnen wel mogelijk. Als Santa Pod Raceway besluit om in de komende weken een testweekend te organiseren, dan stelt Pro Dutch Racing alles in het werk om daarbij aanwezig te zijn.

pro dutch nieuwsbrief mei.02

In Duitsland is het verbod op evenementen verlengd tot 31 augustus, waardoor de voor het FIA EK meetellende NitrOlympX op Hockenheim niet op de oorspronkelijke datum verreden kan worden. Het Duitse circuit is driftig op zoek naar een datum later in het jaar. Gezien het financiële belang van deze wedstrijd voor de HockenheimRing hoeft deze wedstrijd zeker nog niet als verloren te worden beschouwd.

De kalenders zoals deze er op dit moment uitzien

FIA Europees Kampioenschap
13-16 augustus, Summit Racing Equipment Internationals, Tierp Arena, Zweden
10-13 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland
NitrOlympX, HockenheimRing, Duitsland

Motorsport UK Championship
18-19 juli, STP Summer Nationals, Santa Pod Raceway, Engeland
31 juli - 2 augustus, MOPAR Euro Nationals, Santa Pod Raceway, Engeland
10-13 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland
26-27 september, STP National Finals, Santa Pod Raceway, Engeland

tooren.340

Partners

Pro Dutch Racing wordt gesteund door: Arton USA Cars & Parts, Burger Ferry Agencies, Career Maker, Damen Marine Components Netherlands BV, Dockmarks Signs BV, Duraship BV, DW Pumps, Electric Marine Support BV, F.E.M.M. Rotterdam BV, Flanto Shipping BV, Gebr. de Jonge BV, Heatmasters, Heftronics, Helmacab Belgie B.V.B.A., Hoogendoorn maritieme betimmering en interieurbouw, Marine Power Drechtsteden BV, Maritiem Media, MST Shipping, Noordtrans Scheepvaartbedrijf, Oonincx Scheepsonderhoud BV, Petrostar AG, RBC Nederland BV, Rotyle Dakbedekking, RTR Barging, Scheepsservice Beljaars, Shipping Factory BV, Sinttruije Marine Service BV, Tribute Space BV, Tristan Shipping BV, Verhaar Omega, VKV Service BV en Vrooam Powersports Lubricants International BV.

Voor meer informatie over Pro Dutch Racing, zie ook www.produtchracing.nl, Facebook en Instagram.

logo Pro Dutch
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet