Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod Racing terug bij de oude naam

vegter.096

David Vegter komt met ingang van dit seizoen weer op de baan onder de vertrouwde eigen naam van Vegter Pro Mod Racing. De Nederlander strijdt opnieuw mee in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap, de titelstrijd waarin Vegter de afgelopen jaren steeds hoge ogen gooide. "De crew blijft gelijk en de Camaro zijn we weer aan het updaten. We gaan er met hernieuwde energie volop tegenaan en er een mooi seizoen van maken", aldus een gedreven David Vegter.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Zoals onlangs al gemeld is de samenwerking tussen David Vegter en sponsor PTTM beëindigd en dat heeft onder andere tot gevolg dat het Nederlandse dragrace-team weer terugkeert naar de vertrouwde naam Vegter Pro Mod Racing. Met de '67 Chevrolet Camaro heeft Vegter de afgelopen jaren een mooie erelijst opgebouwd in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap. Zijn hoogste klassering in de eindstand van deze prestigieuze titelstrijd was daarbij een derde plaats in 2017, terwijl de Nederlander het afgelopen jaar de vierde plaats bezette. Met zijn persoonlijke records van 5,804 seconden en 398,8 km/u behoort Vegter tot de snelste Pro Modified-rijders van Europa, waarbij hij momenteel baanrecordhouder is op Alastaro en Kauhava, de twee Finse banen waar in recente jaren ronden van het FIA Europees Kampioenschap werden verreden.

Voor Vegter betekent de volgende fase in het inmiddels 11-jarige bestaan van zijn Pro Modified-team een frisse herstart en een ontwikkeling waarbij zich weer nieuwe kansen aandienen. Na 1.0 en 2.0 volgt nu dus eigenlijk Vegter Pro Mod Racing 3.0. Iedereen binnen het team is dan ook extra gemotiveerd om de stijgende lijn van de afgelopen jaren in versneld tempo door te trekken en er een mooi seizoen van te maken.

vegter.078

Vegter zal komend seizoen opnieuw uitkomen met de vertrouwde '67 Chevrolet Camaro. De auto is de afgelopen maanden gestript en wordt in de komende periode van de laatste updates voorzien. De samenstelling van het team blijft ongewijzigd zodat Vegter opnieuw op dezelfde deskundige crew kan vertrouwen. Het seizoen van het FIA Europees Kampioenschap trapt af van 23 tot en met 25 mei op de Engelse baan van Santa Pod Raceway. Daarna volgen twee wedstrijden in Zweden en één in Duitsland, waarna het kampioenschap terugkeert voor de afsluitende European Finals op Santa Pod Raceway. Om goed voorbereid aan het FIA Europees Kampioenschap te beginnen, zal Vegter Pro Mod Racing ook deelnemen aan The Doorslammers, een wedstrijd die in het weekend voor The Main Event op dezelfde baan van Santa Pod Raceway wordt verreden.

De volledige kalender van het FIA Europees Kampioenschap
22-25 mei, The Main Event, Santa Pod Raceway, Engeland
4-7 juni, Tierp Internationals, Tierp Arena, Zweden
13-16 augustus, Summit Racing Equipment Internationals, Tierp Arena, Zweden
28-30 augustus, NitrOlympX, HockenheimRing, Duitsland
10-13 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland

Vegter Pro Mod Racing mag dit seizoen weer rekenen op de steun van HKR Techniek en De Vries Classic Cars. Er worden op dit moment gesprekken gevoerd met andere partners en zeer binnenkort hoopt het team hier meer over te kunnen melden. Heeft u interesse om partner te worden van Vegter Pro Mod Racing of wilt u het team op een andere manier steunen, neem dan contact op met David Vegter, te bereiken via het emailadres: vegter3@hotmail.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet