Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Trophy-time voor Marck Harteveld

harteveld msuk.00

De titel was vorig jaar september al binnen, maar afgelopen week mocht Marck Harteveld twee keer naar Engeland om het bij zijn Britse Pro Modified-titel behorende zilverwerk op te halen. Op zaterdagavond 25 januari was er eerst de officiële prijsuitreiking van Motorsport UK, een week later gevolgd door de Santa Pod Racers Club Trophy Presentation.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Motorsport UK en Julian Hunt

Met de Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird schreef Marck Harteveld vorig jaar geschiedenis door het uit zes wedstrijden bestaande Motorsport UK Pro Modified Championship op overtuigende wijze op zijn naam te schrijven. Harteveld pakte de winst bij de Summer Nationals en de Mopar Euro Nationals en finishte als runner-up tijdens het Festival of Power, om uiteindelijk in september bij de National Finals de Engelse titel definitief voor zich op te eisen.

harteveld msuk.01

Afgelopen week was het dan eindelijk zover dat Harteveld de bij zijn titel behorende trofeeën in ontvangst mocht nemen. Allereest was er op zaterdagavond 25 januari in de RAC Club Pall Mall London de Night of Champions, de officiële prijsuitreiking van Motorsport UK. Tijdens deze zeer plechtige gelegenheid kregen de kampioenen uit de Britse circuitsport, rally, rallycross en heuvelklim hun bokalen overhandigd.

harteveld sprc.01

Afgelopen zaterdag mocht Harteveld, dit keer vergezeld van de Voodoo Hemi Racing crew, opnieuw aantreden voor de volgende huldiging, de Dinner Dance and Trophy Presentation van de Santa Pod Racers Club. Bij deze in Milton Keynes gehouden bijeenkomst werden alle kampioenen uit de UK National Championships, Motorsport UK British Drag Racing Championships en Santa Pod Racers Club Championships uitgebreid in het zonnetje gezet.

harteveld sprc.02
De Voodoo Hemi Racing crew

harteveld sprc.03
De onmisbare vrouwen achter het Voodoo Hemi Racing team

Voor Harteveld en zijn team zitten de prijsuitreikingen er voorlopig even op en kunnen de reeds lang in gang gezette voorbereidingen op het seizoen 2020 weer in verhoogd tempo verder gaan. Met de Britse titel op zak richt Voodoo Hemi Racing zich dit jaar op het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap. Het is de eerste keer dat Harteveld aan alle wedstrijden van deze titelstrijd mee gaat doen.

vd belt

Harteveld was niet de enige Nederlander die tijdens de SPRC Trophy Presentation een beker in ontvangst mocht nemen. Kars van den Belt pakte afgelopen seizoen in de Funny Bike klasse zowel de titel in het ACU UK Dragbike Championship als het SPRC Club Championship en dus ging de rijder van VDB Works Racing ook met het nodige zilverwerk terug naar huis.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet