Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Voodoo Hemi Racing op twee fronten succesvol

hheim.01 DSC 9253

Voodoo Hemi Racing kan terugkijken op twee uiterst succesvolle weken waarin op twee fronten werd gescoord. In het eerste weekend van augustus eiste Marck Harteveld op Santa Pod Raceway de overwinning voor zich op tijdens de voor het Motorsport UK Championship meetellende Mopar Euro Nationals. De Voodoo Hemi Racing-piloot verstevigde daarmee zijn leidende positie in dit sterk bezette kampioenschap. Twee weken later kwam Harteveld met de Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird in actie tijdens de NitrOlympX op Hockenheim. In deze voor het FIA Europees Kampioenschap meetellende wedstrijd meldde Harteveld zich met een zesde kwalificatiepositie in de Europese top, om in de eliminaties met een minimaal verschil in de kwartfinales te worden uitgeschakeld. "De winst in Engeland was super, maar Hockenheim blijft altijd mooi, zeker als je je met de Europese toppers kunt meten", aldus een tevreden Marck Harteveld.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Als leider in de tussenstand van het prestigieuze Motorsport UK Championship was Marck Harteveld er veel aan gelegen om tijdens de Mopar Euro Nationals ook weer goed te scoren. Voodoo Hemi Racing begon direct voortvarend aan de kwalificatie want met 6,02 seconden pakte Harteveld de eerste positie. In de derde run verbeterde de Nederlander zich met de Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird tot 6,01 seconden en hoefde daarmee alleen Kev Slyfield voor zich te dulden.

harteveld mopars.05

In de eerste eliminatieronde moest Harteveld het daarmee opnemen tegen Mick Payne. In 6,28 seconden pakte de Voodoo Hemi Superbird de winst waarna in de halve finale de confrontatie met Nick Davies wachtte. Met een tijd van 6,09 seconden voor de Nederlander moest ook Davies het hoofd buigen. Aan de andere kant van de eliminatieladder had ook Slyfield geen fouten gemaakt en dus moesten de nummers één en twee uit de kwalificatie het in de finale tegen elkaar opnemen. Waar een spannende strijd mocht worden verwacht, was deze al na de burn out beslist. Bij Slyfield brak de blowerbelt en daarmee kon Harteveld in een bye run naar de overwinning rijden, na zijn zege tijdens de Summer Nationals zijn tweede opeenvolgende winst in het Motorsport UK Championship. Daarmee bouwde Harteveld zijn voorsprong in de titelstrijd met nog twee wedstrijden te gaan verder uit. "Je wint natuurlijk liever in een echt duel, maar dit zijn toch belangrijke punten en ik kan er ook niets aan doen dat hij pech krijgt", aldus een realistische Harteveld.

hheim.04

Veel tijd om van de zege te genieten kreeg Voodoo Hemi Racing niet, want minder dan twee weken na het Engelse optreden stond de vermaarde NitrOlympX op Hockenheim op de kalender. Voor het oog van ruim 50.000 toeschouwers moest Harteveld het daar opnemen tegen de Europese Pro Modified top die strijdt om het FIA Europees Kampioenschap. Dat de Voodoo Hemi-piloot ook daarin zondermeer meetelt, werd tijdens de kwalificatie weer eens duidelijk. In zijn tweede run zette Harteveld een fraaie 6,00 seconden op de klokken, aan het eind van de kwalificaties goed voor een zesde positie. Harteveld hoefde alleen maar de top vijf van het FIA EK voor zich te dulden, maar liet erkende Europese toppers als Mats Eriksson, Kim Kristiansen, Roger Johansson en Peter Kunc, winnaar van de FIA EK-ronde in Finland, achter zich. "Dat is toch wel lekker als je je met je tijden zo tussen de Europese top kunt mengen", blikte een tevreden Harteveld op de kwalificatie in Duitsland terug.

hheim.07

In de eerste eliminatieronde moest Harteveld het opnemen tegen Kim Kristiansen. De Deen was echter veel te vroeg weg waardoor Harteveld met zijn tijd van 6,12 seconden automatisch doorschoof naar de kwartfinales. Daarin wachtte de confrontatie met een andere Nederlander in het veld, vaste FIA EK-deelnemer David Vegter. Met een iets betere reactietijd nam Harteveld bij de start een voorsprong, maar met 6,05 tegen 6,12 seconden bleek Vegter in de run net iets sneller. Uiteindelijk bedroeg het verschil op de finishlijn 0,03 seconden, maar betekende het wel het einde van het NitrOlymX -avontuur voor Voodoo Hemi Racing. "Het was weer een geweldig weekend waar iedereen van heeft genoten. Het verschil op de finish was minimaal en we hebben opnieuw laten zien met de Europese top mee te kunnen", aldus Harteveld na weer een succesvol weekend.

hheim.03

Inmiddels is Voodoo Hemi Racing volop in voorbereiding op de komende periode waarin twee uiterst belangrijke wedstrijden op het programma staan. Van 6 tot en met 8 september wacht eerst de European Finals, twee weken later gevolgd door de eveneens op Santa Pod Raceway te verrijden National Finals. Beide wedstrijden tellen mee voor het Motorsport UK Championship, terwijl de European Finals tevens de afsluitende wedstrijd van het FIA EK is. Bij de European Finals hoopt Harteveld belangrijke punten te scoren om dan tijdens de National Finals definitief de Engelse titel op zijn naam te kunnen zetten.

hheim.05

Voodoo Hemi Racing wordt dit seizoen gesteund door 6Pack Speed Shop, CL Coatings, Breed Advies, Baro Services B.V., PPG, Aviboor, Qrien van Vliet, Autobedrijf Grootscholten, Elno Installatietechniek, USA Cars Grave, Peet Hulisz, P.P. Solutions, Peet Komen Autoherstelwerken, Sunproof, Tom Otten Elektrotechniek, District 010, Mooi Reclame Werk, Fred Barendse, Breedveld Transport Rotterdam, Rob vd Kruk Onderhoudsbedrijf, DW Hijsmiddelen en Gert en Leny Harteveld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet