Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nummer 150 voor John Force, nummer 1 voor Austin Prock

john150

Dubbel succes voor John Force Racing tijdens de Magic Dry Organic Absorbent NHRA Northwest Nationals op Pacific Raceways bij Seattle. Maar de tegenstelling tussen de twee winnaars van dit team had bijna niet groter kunnen zijn. In de Funny Car klasse ging de winst naar John Force en daarmee boekte de 16-voudig kampioen zijn 150ste zege in deze klasse. Bij de Top Fuelers ging de winst naar Austin Prock, maar voor deze rijder van John Force Racing was het de eerste overwinning uit zijn carrière. In de Pro Stock klasse kon Matt Hartford als winnaar worden gehuldigd.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Met de Magic Dry Organic Absorbent NHRA Northwest Nationals op Pacific Raceways werd een serie van drie NHRA Mello Yello Drag Racing Series-wedstrijden in drie opeenvolgende weekenden afgesloten.

JohnForce-Sunday-Seattle

John Force zat er al een tijdje tegenaan te hikken, maar afgelopen weekend was het in Seattle dan toch raak. De 16-voudig Funny Car-kampioen plaatste zich ten koste van Jim Campbell, Robert Hight en Jack Beckman voor de finale en moest het daarin opnemen tegen Don Schumacher Racing-rijder Ron Capps. In 3,97 seconden snelde Force naar de winst en daarmee was het magische aantal van 150 Funny Car-overwinningen een feit.

JohnForce-Celeb-Seattle

Deze zegereeks, die tot nu toe resulteerde in 16 Funny Car-titels, begon in juni 1987 in Montreal, Canada. In de tussenstand van het kampioenschap staat Force inmiddels op plek twee en dus is een 17de titel ook nog altijd mogelijk.

AustinProck-Seattle

In de Top Fuel klasse mocht er ook een rijder van John Force Racing op het podium plaatsnemen. Austin Prock, bezig aan zijn eerste seizoen in de klasse, klopte in de eerste twee eliminatieronden achtereenvolgens Leah Pritchett en Clay Millican om in de halve finale op reactietijd Mike Salinas te verrassen. In de finale wachtte vervolgens de dit seizoen met acht overwinningen bijna onklopbare Steve Torrence.

austinprock-win

Prock deed het echter wel en pakte in zijn debuutseizoen zijn allereerste zege.

MattHartford-Seattle

In de Pro Stock klasse wisten Matt Hartford en Greg Anderson tot de finale door te dringen waarbij Hartford op reactietijd verrassend de winst naar zich toetrok.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet