Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Opnieuw winst voor Marck Harteveld op Santa Pod

harteveld mopars.01

Marck Harteveld heeft op Santa Pod Raceway zijn tweede opeenvolgende zege geboekt in het Engelse Motorsport UK Pro Modified kampioenschap. Na in juni al de Summer Nationals op zijn naam te hebben geschreven, was de Voodoo Hemi Racing-rijder ook tijdens de afgelopen weekend op Santa Pod verreden Mopar Euro Nationals de concurrentie te snel af. Harteveld verstevigde daarmee zijn leidende positie in het Motorsport UK Championship.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: Julian Hunt

Na zijn goede resultaten in eerdere wedstrijden van het Engelse Pro Modified kampioenschap, heeft Marck Harteveld dit jaar definitief zijn zinnen gezet op deze hoog aangeschreven titel. De Voodoo Hemi Racing-rijder was afgelopen weekend de enige Nederlandse Pro Modified-deelnemer tijdens de Mopar Euro Nationals.

harteveld mopars.02

In de kwalificatie zette Harteveld in de eerste run met 6,02 seconden meteen een uitstekende tijd op de klokken, om deze score in run drie nog aan te scherpen tot 6,01 seconden. Daarmee nestelde de Nederlander zich op een tweede kwalificatiepositie, achter Kev Slyfield die een uiterst scherpe 5,97 seconden op de klokken wist te krijgen. Er waren overigens meer rijders die snel onderweg waren want Nick Davies klokte een fraaie 6,08 seconden terwijl Jean Dulamon daar met 6,09 seconden nauwelijks bij achterbleef.

harteveld mopars.03

In de eerste eliminatieronde had Harteveld met een tijd van 6,28 seconden geen problemen met Mick Payne en moest het vervolgens in de halve finale opnemen tegen Davies. In een keurige 6,09 seconden liet de Nederlandse Pro Modified-piloot Davies kansloos en plaatste zich voor de finale.

harteveld mopars.05

Daarin wachtte de confrontatie met Slyfield, die in de andere halve finale in 5,96 seconden een opnieuw verrassend snelle Dulamon (6,08 seconden) de baas was gebleven. De op papier spannende eindstrijd tussen Harteveld en Slyfield kreeg echter al na de burn out een andere wending toen bij de Engelsman de blower belt het begaf. Daarmee was de winst voor Harteveld binnen. De Voodoo Hemi-piloot deed nog wel een poging om een snelle tijd op de klokken te zetten, maar ging van het gas toen tyreshake de auto uit het rechte spoor bracht.

harteveld mopars.04

Voor Harteveld was het na zijn winst tijdens de Summer Nationals zijn tweede opeenvolgende zege in het Motorsport UK Championship en daarmee verstevigde de Nederlander zijn leidende positie in deze titelstrijd. Met de European Finals en de National Finals zijn er nog twee wedstrijden in dit kampioenschap te gaan.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet