Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Opnieuw een Torrence, ook in Sonoma

BillyTorrence-Sunday-Sonoma

Als Steve Torrence een keer niet wint, dan is het wel zijn vader Billy Torrence die de honneurs waarneemt. Na drie opeenvolgende overwinningen van regerend Top Fuel-kampioen Steve Torrence was het in Sonoma Billy Torrence die de concurrentie het nakijken gaf. Bij de Funny Cars ging de winst naar Robert Hight, terwijl in de Pro Stock klasse Greg Anderson zijn tweede opeenvolgende overwinning boekte.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De afgelopen weekend verreden NHRA Sonoma Nationals was alweer de 15de wedstrijd van de 24 races tellende NHRA Mello Yello Drag Racing Series.

BillyTorrence-Sonoma
Billy Torrence

Na een wat stroef begin van het seizoen domineerde het Capco Contractors-team de afgelopen maanden de Top Fuel klasse. Van de laatste negen wedstrijden werden er maar liefst acht gewonnen door Steve Torrence. Na vijf opeenvolgende zeges kon alleen Mike Salinas de hegemonie van de regerend kampioen doorbreken, maar de laatste drie wedstrijden waren ook weer een prooi van veelvraat Torrence. Als Steve Torrence dan een keer niet wint, dan is er ook nog zijn vader Billy Torrence. In Sonoma troffen vader en zoon elkaar in de halve finale waarbij Billy, die niet aan alle wedstrijden meedoet, er met de winst vandoor ging.

ClayMillican-Sonoma
Clay Millican

In de finale stuitte Billy Torrence vervolgens op Clay Millican, de nummer één van de kwalificaties. In de eindstrijd ging de winst met 3,80 tegen 3,84 seconden naar Billy Torrence waardoor er toch weer een Capco Contractors-rijder op het podium mocht plaatsnemen.

RobertHight50-
Robert Hight

Bij de Funny Cars veroverde Robert Hight de eerste kwalificatiepositie, waarna de John Force Racing-piloot via winst op Blake Alexander en Tommy Johnson Jr. tot de finale wist door te dringen. Aan de andere kant van de eliminatieladder klopte Matt Hagan achtereenvolgens J.R. Todd, zijn teamgenoot Jack Beckman en John Force.

RobertHight-Sonoma
Robert Hight

Daarmee in de finale de traditionele confrontatie tussen een rijder van John Force Racing en Don Schumacher Racing. In 3,97 tegen 4,03 seconden ging de winst naar Hight die daarmee zijn leidende positie in de titelstrijd verstevigde.

GregAnderson-Sonoma
Greg Anderson

Bij de Pro Stockers had Ken Black Racing in Sonoma met drie auto's in de halve finales duidelijk de juiste vorm te pakken. Greg Anderson troefde daarbij zijn Summit Racing KB-teamgenoot Jason Line af op reactietijd en plaatste zich zo voor de finale.

AlexLaughlin Sonoma
Alex Laughlin

In de andere halve finale klopte de als eerste gekwalificeerde Alex Laughlin de rood licht trekkende KB Racing-piloot Bo Butner. In de finale kwam Laughlin echter in de problemen waardoor Anderson in 6,60 seconden relatief gemakkelijk naar zijn tweede opeenvolgende overwinning kon rijden.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet