Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Marck Harteveld naar afgetekende zege bij Summer Nationals op Santa Pod Raceway

harteveld.132

Marck Harteveld heeft op Santa Pod Raceway een zeer sterk optreden tijdens de STP Summer Nationals bekroond met een overwinning. In de Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird eiste Harteveld in de kwalificatie op dominantie wijze de eerste positie voor zich op, om vervolgens in de eliminaties met zeer constante en snelle tijden naar de overwinning te rijden. Met zijn zege verstevigde de Voodoo Hemi Racing-piloot zijn leidende positie in het Engelse Motorsport UK Pro Modified Championship. "Een super weekend was het. Snel en constant en dan ook nog winnen maakt het natuurlijk helemaal top", blikte Harteveld op zijn fraaie zege terug.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De STP Summer Nationals telde als derde wedstrijd mee voor het snel in aanzien stijgende Motorsport UK Pro Modified Championship. De diverse Engelse deelnemers hebben de afgelopen jaren flinke stappen gezet en de tijden die in deze titelstrijd worden gereden tellen ook op Europees niveau mee. Met zijn runner-up finish tijdens het Festival of Power en de gescoorde punten bij The Main Event had Marck Harteveld na twee wedstrijden de leiding genomen in het Motorsport UK Pro Modified Championship, al was de afstand tot Kev Slyfield met slechts zeven punten minimaal. De tijdens The Main Event gereden tijden, en dan met name natuurlijk de 5,956 seconden waarmee Harteveld voor het eerst de 6-secondengrens had doorbroken, gaven Voodoo Hemi Racing het vertrouwen dat er bij de Summer Nationals nog meer moois kon gebeuren.

IMG 0192

En daar hoefde niet lang op te worden gewacht, want in de eerste kwalificatierun snelde Harteveld met de Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird naar een uitstekende 6,008 seconden, direct goed voor de eerste kwalificatiepositie. Omdat de auto richting de muur trok, moest Harteveld in de tweede run van het gas, maar in de derde en laatste kwalificatierun zette de Nederlander een tijd van 5,97 seconden op de klokken, een benadering van zijn persoonlijk record en voldoende om de eerste kwalificatiepositie voor zich op te eisen. "We hadden op de testdag voorafgaand aan de kwalificaties gelukkig nog een run gedaan. Toen trok de auto direct na de start scheef. Dat konden we corrigeren waardoor het bij het begin van de kwalificaties meteen goed ging", aldus een tevreden Harteveld.

OOO 5315

Op basis van zijn eerste kwalificatiepositie moest Harteveld het in de eerste eliminatieronde opnemen tegen de als achtste gekwalificeerde Mick Payne. De Voodoo Hemi Superbird snelde naar een keurige 6,12 seconden, ruim voldoende om de Engelsman te kloppen. "We hadden voor een wat kalme set-up gekozen en daarnaast was ik heel voorzichtig op de lichten. Ik wilde hoe dan ook niet de fout maken door er met een rood licht uit te gaan." In de halve finale moest er een tandje worden bijgezet want daarin moest Harteveld het opnemen tegen de snelle Bobby Wallace. De Engelsman verraste opnieuw met een tijd van 6,15 seconden, maar Harteveld zette een zeer scherpe 6,006 seconden op de klokken, voldoende om Wallace naar huis te sturen en een plek in de finale.

OOO 4080

Daarin wachtte Kev Slyfield, die in de kwartfinale met 5,96 seconden voor het eerst in zijn carrière door de 6-secondengrens was gebroken. Harteveld bewees echter in de finale niet alleen snel, maar ook uiterst constant te zijn, want met 6,04 seconden verscheen er opnieuw een uitstekende tijd op het scorebord. Slyfield bleef steken op 6,22 seconden en daarmee was de winst voor Harteveld. "Ik ben hier natuurlijk heel blij mee, niet alleen met de winst, maar ook met de manier waarop en de stand in het kampioenschap. Het geeft extra voldoening omdat we dit met het team helemaal zelf, zonder enige hulp van buitenaf, hebben gedaan. Daarbij reden we met een voorzichtige set-up, wat aangeeft dat er nog meer in deze combinatie zit. Met The Main Event hadden we twee zuigers verbrand, maar alles ziet er nu nog keurig uit. De komende weken gaan we de Superbird weer klaarmaken voor de volgende ronde van het kampioenschap", aldus een meer dan tevreden Harteveld.

harteveld

Met zijn zege bracht Harteveld zijn puntentotaal in het Motorsport UK Pro Modified Championship op 213 punten en bouwde zijn voorsprong op Slyfield uit van 7 tot 23 punten. De Engelse titelstrijd is echter pas halverwege. De volgende wedstrijd die meetelt voor het Motorsport UK Championship is de MOPAR Euro Nationals. Dit evenement staat op de kalender voor 2 tot en met 4 augustus. Daarna breekt er voor Voodoo Hemi Racing een drukke tijd aan want in de daaropvolgende weken volgen de NitrOlympX op Hockenheim, de European Finals en National Finals (allebei meetellend voor het Engels kampioenschap) elkaar in rap tempo op.

harteveld.301a

Voodoo Hemi Racing is er trots op om te kunnen melden dat met DW Hijsmiddelen een nieuw bedrijf zich bij het team heeft aangesloten. Het in Maasdijk gevestigde DW Hijsmiddelen levert een compleet programma aan hef en hijsmiddelen, ladingspanners en machinelifters. DW Hijsmiddelen volgde de verrichtingen van Voodoo Hemi Racing al geruime tijd op de voet en heeft zich nu officieel als partner bij het team gevoegd.

Verder wordt Voodoo Hemi Racing dit seizoen gesteund door 6Pack Speed Shop, CL Coatings, Breed Advies, Baro Services B.V., PPG, Aviboor, Qrien van Vliet, Autobedrijf Grootscholten, Elno Installatietechniek, USA Cars Grave, Peet Hulisz, P.P. Solutions, Peet Komen Autoherstelwerken, Sunproof, Tom Otten Elektrotechniek, District 010, Mooi Reclame Werk, Fred Barendse, Breedveld Transport Rotterdam, Rob vd Kruk Onderhoudsbedrijf en Gert en Leny Harteveld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet