Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Mike Salinas stopt zegereeks Steve Torrence

Winners-Bristol

Mike Salinas en Bob Tasca waren dit weekend op Bristol Dragway de grote winnaars van de NHRA Thunder Valley Nationals. Salinas klopte in de finale Steve Torrence en maakte zo een einde aan de al vijf races durende zegereeks van de regerend Top Fuel kampioen. Voor Funny Car-piloot Tasca was het zijn eerste overwinning in maar liefst zeven jaar. In de Pro Modified klasse ging de winst voor het eerst dit jaar naar Jose Gonzalez. Succes was er ook voor Lex Joon die in de eerste ronde van de Top Fuel klasse Leah Pritchett het nakijken gaf.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De NHRA Thunder Valley Nationals op Bristol Dragway was de elfde wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. In de Top Fuel klasse zette Doug Kalitta in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken. In de eliminaties waren het echter Mike Salinas en Steve Torrence die de hoofdrollen voor zich opeisten. Salinas klopte op weg naar de finale achtereenvolgens Scott Palmer, Antron Brown en Kalitta, terwijl Torrence Pat Dakin, Clay Millican en Dom Lagana voortijdig naar huis stuurde.

Salinas-Bristol
Mike Salinas

In een spannende finale ging de winst naar Salinas, die daarmee zijn tweede zege van het seizoen boekte en een einde maakte aan de al vijf races durende zegereeks van regerend kampioen Torrence.

joon-bristol

Een mooi succes was er voor de naar Amerika geëmigreerde Nederlander Lex Joon. De voormalig FIA Europees Top Fuel kampioen plaatste zich als 15de voor de eliminaties en zorgde in de eerste eliminatieronde voor de grootste verrassing door de als tweede gekwalificeerde Leah Pritchett te kloppen. Het Bristol-avontuur van Joon eindigde in de kwartfinales toen de Nederlander zijn meerdere moest erkennen in Dom Lagana.

Tasca-Bristol
Bob Tasca

Bij de Funny Cars was de eerste kwalificatiepositie voor John Force, waarna de 15-voudig kampioen in de eliminaties ten koste van de twee Don Schumacher Racing-rijders Tommy Johnson Jr. en Jack Beckman tot de finale wist door te dringen. Daarin stuitte Force op Bob Tasca, die Robert Hight en Ron Capps uit de finale hield. Met 4,00 tegen 4,15 seconden ging de winst in Bristol naar Tasca, die daarmee niet alleen Force van zijn 150ste Funny Car-overwinning afhield, maar zelf voor het eerst in zeven jaar op het podium mocht plaatsnemen.

Gonzalez-Bristol
Jose Gonzalez

In het programma van de NHRA Thunder Valley Nationals was ook een ronde opgenomen van de E3 Spark Plugs NHRA Pro Mod Drag Racing Series. Hierin zorgde de als 16de gekwalificeerde Jose Gonzalez voor een verrassing door niet alleen de finale te halen, maar deze ten koste van Bob Rahaim ook nog op zijn naam te schrijven.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet