Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Steve Torrence ook in Virginia naar winst

SteveTorrence-Celeb-Richmond

Regerend Top Fuel kampioen Steve Torrence heeft met een zege op Virginia Motorsports Park zijn derde opeenvolgende overwinning geboekt. Datzelfde ging op voor Bo Butner die voor de derde keer op rij de Pro Stock klasse naar zijn hand zette. In de Funny Car klasse ging de winst naar Ron Capps die daarmee voor de tweede opeenvolgende keer richting het podium mocht. De Pro Modified klasse kende in de persoon van Sidnei Frigo wel een nieuwe winnaar.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Met de Virginia NHRA Nationals op Virginia Motorsports Park was de NHRA Mello Yello Drag Racing Series afgelopen weekend alweer toe aan de achtste van in totaal 24 wedstrijden.

SteveTorrence-Richmond
Steve Torrence

In de Top Fuel klasse lijkt regerend kampioen Steve Torrence de macht steeds steviger in handen te nemen. De Capco Contractors-rijder zette in de kwalificatie de vierde tijd op de klokken, maar was vervolgens in de eliminaties te sterk voor Todd Paton en Scott Palmer om in de halve finale af te rekenen met zijn vader, Billy Torrence.

tf-final

In de finale bleek Antron Brown ook geen onneembare horde, als was de marge met 3,88 tegen 3,89 seconden minimaal. Torrence boekte daarmee zijn derde opeenvolgende overwinning. De Nederlander Lex Joon deed een poging om zich voor de eliminaties te plaatsen maar strandde in de kwalificaties.

RonCapps-Richmond
Ron Capps

Bij de Funny Cars ging de winst voor de tweede keer op rij naar Ron Capps. Met de NAPA Brakes Funny Car klopte de Don Schumacher Racing-rijder achtereenvolgens Jim Campbell, aanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap Robert Hight en teamgenoot Tommy Johnson Jr., om uiteindelijk in de finale af te rekenen met regerend kampioen J.R. Todd.

fc-final

Nog dominanter dan Torrence in de Top Fuel klasse is momenteel Bo Butner bij de Pro Stockers. Met zijn zege in Virginia boekte de voormalig kampioen niet alleen zijn derde zege op rij, maar met zijn Jim Butner Auto Group Chevrolet heeft hij vier van de tot nu verreden vijf wedstrijden op zijn naam geschreven.

BoButner-Richmond Bo Butner

Na winst in de halve finale op Jeg Coughlin was in de finale ook KB Racing-teamgenoot Greg Anderson niet opgewassen tegen de snelheid van Butner.

SidneiFrigo-richmond
Sidnei Frigo

Ook de E3 Spark Plugs NHRA Pro Mod Drag Racing Series reed op Virginia Motorsports Park de vijfde wedstrijd van het seizoen. In de kwalificatie werd de snelste tijd op de klokken gezet door Khalid AlBalooshi, maar in de eliminaties bleek Sidnei Frigo al zijn tegenstanders te snel af, om vervolgens in de finale nota bene op reactietijd de leider in de tussenstand van het kampioenschap Steve Jackson het nakijken te geven. Voor Frigo was het zijn eerste zege van dit jaar.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet