Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Droomcomeback voor Voodoo Hemi Racing bij Festival of Power

harteveld.04

Marck Harteveld heeft tijdens het Festival of Power met een nieuw persoonlijk record en een runner-up positie een ongekend sterke comeback gemaakt. Met de na de crash van vorig jaar mei weer volledig nieuw opgebouwde Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird zette Harteveld op Santa Pod Raceway in de kwalificatie de tweede tijd op de klokken om vervolgens met recordtijden tot de finale door te dringen. Daarin trok de Voodoo Hemi Racing-piloot een rood licht waardoor een kans op de overwinning verkeken was. Met zijn runner-up positie pakte Harteveld bij deze eerste wedstrijd van het Motorsport UK Pro Modified Championship kostbare punten voor de titelstrijd. "Hier had ik alleen maar van durven dromen. Na maanden bouwen in het eerste weekend meteen in de top meedraaien is echt geweldig", blikte een dolblije Harteveld terug.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Met het Festival of Power ging in het paasweekend op Santa Pod Raceway het Motorsport UK Championship van start. Voodoo Hemi Racing heeft dit jaar met de '70 Plymouth Superbird Pro Modified-bolide de pijlen op deze hoog aangeschreven titelstrijd gericht. Voor Marck Harteveld en zijn team was het echter vooral ook kijken hoe de Superbird zich na de volledige herbouw zou gedragen en hoe snel de juiste afstellingen konden worden gevonden. Nadat in de eerste runs de Superbird nog niet helemaal recht wilde blijven, werd met Adam Lambert, de met het team meegereisde schokdemper- en onderstelexpert, al snel de juiste richting gevonden. In de vierde kwalificatierun snelde Harteveld al naar een tijd van 6,15 seconden, goed voor de tweede kwalificatiepositie en slechts een fractie van een seconde boven zijn persoonlijk record.

harteveld.03

In de eerste eliminatieronde moest Harteveld het opnemen tegen de als zevende uit de kwalificaties tevoorschijn gekomen Chris Isaacs. Met een uitstekende reactietijd van 0,057 seconden was Harteveld duidelijk eerder weg en stormde vervolgens, alsof de Voodoo Hemi Superbird nooit weg was geweest, naar een tijd van 6,052 seconden. Daarmee verbeterde Harteveld niet alleen zijn uit 2017 daterende persoonlijk record (6,095 seconden), maar klokte ook de snelste Pro Modified-run van het Festival of Power-weekend. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was knoopte Harteveld daar in de halve finale tegen Bobby Wallace een winnende 6,07 seconden aan vast en plaatste zich zo na een jaar afwezigheid bij zijn eerste optreden meteen voor de finale.

DSC 4279

In de eindstrijd wachtte vervolgens voor de Voodoo Hemi-piloot de confrontatie met de snelste man uit de kwalificatie, Kev Slyfield. Bij het verspringen van de lampen was de strijd echter al beslist, want met een 0,06 seconden te snelle reactie trok Harteveld een rood licht waardoor de winst automatisch aan Slyfield verviel. Met de in het eerste weekend geboekte vooruitgang, de gereden tijden, het persoonlijk record en de punten voor het kampioenschap was de vreugde er bij het team niet minder om.

harteveld.podium

"Hier mag je in het eerste weekend met een zeg maar rustig compleet nieuwe auto alleen maar op hopen. We hebben dit weekend heel veel geleerd en mede door de aanwezigheid van Adam Lambert heel snel grote stappen gemaakt. We zijn op de goede weg, maar er zit nog veel meer in deze auto, dat weten we na dit weekend helemaal zeker. Met de tweede plaats scoren we ook goed voor het kampioenschap. Ik wil het hele team een groot compliment geven voor wat we in de afgelopen maanden en zeker ook in dit weekend hebben bereikt", blikte Harteveld tevreden terug. Dat het Motorsport UK Pro Modified Championship dit jaar niet alleen spannend gaat worden, maar tevens flink aan kwaliteit heeft gewonnen, mag wel blijken uit het feit dat bijna alle deelnemers tijdens het Festival of Power hun persoonlijke records flink aanscherpten.

DSC 4027

De volgende wedstrijd voor Voodoo Hemi Racing is de van 24 tot en met 27 mei te verrijden Main Event. Deze wedstrijd telt niet alleen mee voor het Motorsport UK Championship, maar is tevens de eerste ronde van het FIA Europees Kampioenschap. Daar wacht Harteveld dus de confrontatie met de voltallige Europese Pro Modified-top.

DSC 3640

Voodoo Hemi Racing wordt dit seizoen gesteund door 6Pack Speed Shop, CL Coatings, Breed Advies, Baro Services B.V., PPG, Aviboor, Qrien van Vliet, Autobedrijf Grootscholten, Elno Installatietechniek, USA Cars Grave, Peet Hulisz, P.P. Solutions, Peet Komen Autoherstelwerken, Sunproof, Tom Otten Elektrotechniek, District 010, Mooi Reclame Werk, Fred Barendse, Breedveld Transport Rotterdam, Rob vd Kruk Onderhoudsbedrijf en Gert en Leny Harteveld.

ronde 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet