Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: John Force Racing regeert in Houston

WinnersCircle-Houston

John Force Racing heeft op Houston Raceway Park tijdens de vijfde ronde van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series hard toegeslagen. Het mede door Chevrolet gesteunde team pakte bij de nota bene naar grote concurrent Dodge vernoemde Mopar Express Lane NHRA SpringNationals met Brittany Force de overwinning in de Top Fuel klasse, terwijl Robert Hight zegevierde bij de Funny Cars.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Maar het bleef in Houston niet alleen bij overwinningen in beide nitro-klassen, ook de kwalificaties werden door rijders van John Force Racing gedomineerd. In de Top Fuel klasse verbeterde Brittany Force met 3,661 seconden het baanrecord en eiste de eerste kwalificatiepositie voor zich op.

BrittanyForce-Houston.01

Ook in de eliminaties was Force ongenaakbaar en zette achtereenvolgens Cameron Ferre, Doug Kalitta en Clay Millican aan de kant. In de finale wachtte vervolgens Antron Brown die in de eerste eliminatieronde de winnaar van de vorige race, Mike Salinas, op reactietijd het nakijken had gegeven en dit kunststukje in de halve finale tegen regerend kampioen Steve Torrence herhaalde. In de finale was het echter toch Force die met 3,749 tegen 3,995 seconden duidelijk sneller was en daarmee haar eerste overwinning van het seizoen boekte.

RobertHight-Houston

Bij de Funny Cars eiste John Force in de kwalificatie de snelste tijd voor zich op. In de eliminaties werd de 16-voudig Funny Car kampioen in de halve finale geklopt door zijn John Force Racing-teamgenoot Robert Hight, die in de kwartfinale ook al regerend kampioen J.R. Todd te snel af was geweest. Net als Brittany Force moest Hight het in zijn finale met Matt Hagan opnemen tegen een rijder van Don Schumacher Racing.

FC-final

In een spannende eindstrijd was het met 3,94 tegen 3,96 seconden Hight die aan het langste eind trok en zo naast teamgenoot Brittany Force op het podium mocht plaatsnemen. Voor Hight was het alweer zijn derde overwinning van het seizoen.

In de Pro Modified klasse schakelde polesitter Jose Gonzalez zichzelf in de halve finale uit door in zijn run tegen Todd Tutterow een rood licht te trekken. Tutterow moest het echter in de finale afleggen tegen Steve Jackson, die na een 5,679 seconden in de eerste eliminatieronde zijn snelle serie voortzette met winnende tijden van 5,706; 5,699 en 5,675 seconden.

In de Top Alcohol Dragster klasse deed Julie Nataas een gooi naar de overwinning. In de kwalificaties eiste de Noorse met 5,276 seconden de vierde plaats voor zich op, om vervolgens met tijden van 5,26 en 5,22 seconden tot de halve finales door te dringen. Daarin moest Nataas het echter met 5,26 tegen 5,24 seconden afleggen tegen haar Randy Meyer Racing-teamgenote en uiteindelijk ook winnaar van de wedstrijd Megan Meyer.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet