Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: David Vegter en PTTM Drag Racing volop in voorbereiding op het seizoen 2019

vegter design 2019

Bij David Vegter en PedalToTheMetal Drag Racing staat alles momenteel in het teken van de voorbereiding op het eind mei te starten FIA Europees Kampioenschap. De afgelopen maanden zijn er al veel uren gemaakt om de PTTM '67 Pro Modified Camaro weer in topconditie te brengen, maar nu vanuit Amerika de onderdelen binnendruppelen, gaan de werkzaamheden in de hoogste versnelling verder. "De Camaro is niet alleen helemaal opgefrist, er zijn ook de nodige aanpassingen gedaan en er komen veel nieuwe onderdelen op de auto", blikt Vegter vooruit op het snel naderende raceseizoen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Remco Scheelings, PR

Na afloop van de afsluitende race van vorig jaar is de PTTM '67 Camaro weer tot de laatste schroef uit elkaar gehaald om zo het nieuwe seizoen fris te kunnen beginnen. "De body is weer volledig strak gemaakt en wordt momenteel opnieuw gespoten. Wat uiterlijk vooral zal opvallen is het nieuwe design. Later dit jaar hopen we nog met een nieuwe carbon neus te kunnen gaan rijden. Onderhuids zijn er aan het chassis een paar kleine aanpassingen gedaan en is de brandstoftank aangepakt", begint David Vegter de al snel langer wordende lijst van werkzaamheden.

vegter.078

De grootste wijzigingen zijn echter motorisch en deze aanpassingen moeten de Nederlandse Pro Modified-coureur naar nog snellere tijden stuwen. "De nieuwe zuigers en drijfstangen zijn inmiddels binnen en dus kunnen we verder met het opbouwen van de motor. Een belangrijke wijziging is dat we voor het ontstekingsgedeelte overstappen naar FuelTech. Verder kunnen we beschikken over een nieuwe Hammer blower van het allerlaatste type, het model waar in Amerika momenteel de top in de Pro Mod klasse ook mee rijdt. Dat alles moet voor serieus meer vermogen zorgen", aldus Vegter, die met 5,856 seconden vorig jaar in Finland al een zeer scherp persoonlijk record op de klokken zette en met deze tijd nu al tot de top van Europa's snelste rijders behoort.

vegter.320

Voor Vegter en zijn team PedalToTheMetal Drag Racing start het seizoen met de van 17 tot en met 19 mei op Santa Pod Raceway te verrijden Doorslammers. De Nederlander die al diverse keren in de top van het eindklassement van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap eindigde, gebruikt deze wedstrijd als voorbereiding op de een week later op dezelfde baan te verrijden eerste ronde van het FIA Europees Kampioenschap. Deze prestigieuze titelstrijd waar ook dit jaar weer een uiterst sterk deelnemersveld aan de start verschijnt, is opnieuw het hoofddoel voor Vegter en zijn team.

vegter.212

PTTM Drag Racing kan ook dit jaar weer beschikken over de vaste crew die Vegter al jaren op de circuits bijstaat en de '67 Camaro tussen de runs in topconditie houdt. Daarnaast mag het team weer rekenen op de steun van PedalToTheMetal Musclecar Performance, DutchBoxx Golfkarton, HKR Techniek, WVB Holland en Marlog Car Handling B.V., allemaal partners en sponsors die Vegter al jaren steunen. Als 'vrienden van PTTM Drag Racing' kunnen met ingang van dit seizoen aan het lijstje sponsors worden toegevoegd: Miedema Accountants, Vivante Yachts en De Vries Classic Cars & Automotive Restorations.

vegter.171hh

Kalender FIA Europees Kampioenschap Drag Racing

24-27 mei, Main Event, Santa Pod Raceway, Engeland
6-9 juni, Tierp Internationals, Tierp Arena, Zweden
5-7 juli, Nitro Nationals, Kauhava, Finland
16-18 augustus, NitrOlympX, HockenheimRing, Duitsland
22-25 augustus, Scandinavian Internationals, Tierp Arena, Zweden
5-8 september, European Finals, Santa Pod Raceway, Engeland
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet