Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Drag Racing Europe nieuwe promotor FIA Europees Kampioenschap

final topfuel ef18

De FIA heeft gisteren tijdens de FIA World Motor Sport Council haar goedkeuring verleend voor het toewijzen van de commerciële rechten van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing aan Drag Racing Europe. Het contract gaat per direct in en heeft een looptijd van vier jaar.


Tekst: Remco Scheelings
Foto: Remco Scheelings

Al meer dan tien jaar werd het FIA Europees Kampioenschap verreden zonder dat de commerciële rechten aan een promotor waren toegekend. Na meer dan een jaar overleg is tijdens de World Motor Sport Council in Geneve besloten de commerciële rechten van de titelstrijd toe te wijzen aan Drag Racing Europe AB. Het betreft de periode van 2019 tot en met 2022. Omdat niet alle contracten al zijn ondertekend, is er nog een voorbehoud, maar gezien de lange periode waarin met elkaar overlegd is, lijkt het onwaarschijnlijk dat er nog problemen kunnen opduiken.

Drag Racing Europe AB is een samenwerkingsverband tussen de circuits waar de afgelopen jaren het FIA EK werd verreden, Santa Pod Raceway, Tierp Arena, HockenheimRing en de Finnish Hot Rod Association (FHRA), en Speedgroup, de partij die al jaren de administratieve zaken rond de titelstrijd regelde. Daarmee krijgen de partijen die het kampioenschap al die tijd draaiende hielden, nu ook de commerciële rechten en kunnen samen de titelstrijd verder uitbouwen. Omdat alle tot nu toe individueel opererende partijen nu gezamenlijk naar buiten kunnen treden en afspraken kunnen maken voor het totale kampioenschap, kan men de titelstrijd ook voor commerciële partijen aantrekkelijker maken, iets wat uiteindelijk de teams weer ten goede moet komen en het aantal deelnemers moet laten stijgen.

Het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing omvat ook dit jaar weer zes wedstrijden:
24- 27 mei, Santa Pod Raceway (GBR)
6 - 9 juni, Tierp Arena, (SWE)
5 – 7 juli, Kauhava (FIN)
16 – 18 augustus, Hockenheimring (DEU)
22 – 25 augustus, Tierp Arena (SWE)
5 - 8 september, Santa Pod Raceway (GBR)
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet