Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Podium op Phoenix brengt Cheyenne Visser op plek drie bij Junior Internationals

visser.350

Cheyenne Visser heeft met een derde plaats op Phoenix Dragway tevens de derde positie in de wacht gesleept in de eindstand van de Junior Internationals. De 11-jarige inwoonster van Drachten scoorde daarmee meer dan uitstekend in deze Europese competitie voor Junior Dragsters die over diverse wedstrijden in meerdere landen werd verreden.

Tekst: team en Remco Scheelings
Foto's: team en Remco Scheelings

De 11-jarige Cheyenne Visser kwam in 2018 met een voor haar nieuwe Junior Dragster aan de start, een auto van een ander type dan waarin ze het spelletje geleerd had. Het werd echter niet alleen een mooi leerseizoen, maar na een aantal races begon de inwoonster van Drachten zich al vertrouwd te voelen in haar nieuwe Junior en scoorde daardoor ook direct goede resultaten.

visser.300

In Wilhelmshaven op Jade Race behaalde Visser samen met Liam McDonald in de kwalificaties een eerste en tweede plaats. Hoewel de race ook goed verliep, zat een overwinning er op dat moment nog even niet in. In Frankrijk werd Visser derde en won ze met een minimaal verschil van een sterke Franse tegenstander, die vervolgens revanche nam door, eveneens met een klein verschil, de jonge Nederlandse te kloppen tijdens de NitrOlympX op Hockenheim.

visser.090

Op het Engelse Rockingham ging de overwinning echter wel naar Visser waardoor de Friezin met nog één race te gaan opklom naar de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

visser fb 03

De afsluitende ronde van de Junior Internationals werd begin oktober verreden op Phoenix Dragway in het Duitse Bad Sobernheim. Visser begon meteen goed met een reactietijd van 0,003 seconden en veroverde daarmee de eerste kwalificatiepositie. In de eliminaties van het door 1on1-motorsports georganiseerde evenement was vervolgens een derde plaats voldoende om in de eindstand van de Junior Internationals nog een positie te winnen, waardoor Visser beslag legde op een uiterst sterke derde plaats.

visser fb 02

Cheyenne Visser wil graag iedereen bedanken die dit seizoen mogelijk heeft gemaakt en haar een warm hart toedraagt: Pake en Beppe, AVS Lastechniek, Wrapit car wrapping, Race Rescue, Regito, Trea's Body Fashion, E-bike Fyts, Taminga Machines en Redneckcars. Speciale dank gaat uit naar Kalunki, organisator van de Junior Internationals en alle organisaties waar dit jaar gereden is. De verrichtingen van Cheyenne Visser zijn ook te volgen via haar Facebook pagina 'Cheyenne junior dragster'.

visser fb 01
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet