Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Steve Torrence maakt kwartet vol

Torrence-Charlotte2

Steve Torrence heeft op zMAX Dragway ook de vierde wedstrijd van de Countdown to the Championship gewonnen en is daarmee in deze serie van zes wedstrijden waarin de titels in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series worden beslist nog altijd ongeslagen. Bij de Funny Cars ging de winst naar Ron Capps en zag Robert Hight zijn voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan slinken tot elf punten. Bij de Pro Stockers pakte Jason Line zijn eerste zege van het seizoen en bouwde Tanner Gray zijn voorsprong met een runner-up positie verder uit. De Pro Modified klasse leverde een overwinning op voor Rick Hord.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De NHRA Carolina Nationals op zMAX Dragway in Charlotte was de 22ste wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series en de vierde van de zes races tellende Countdown to the Championship.

BrittanyForce-Charlotte2
Brittany Force

In de Top Fuel klasse pakte regerend kampioen Brittany Force met 3,700 seconden de eerste kwalificatiepositie, met 3,704 seconden op de voet gevolgd door lijstaanvoerder en winnaar van de eerste drie 'Countdown-wedstrijden', Steve Torrence. Het tweetal maakte in de eliminaties geen fouten en trof elkaar daardoor in de finale.

Torrence-Sunday-Charlotte2
Steve Torrence

In zijn Capco Contractors/Torrence Racing dragster klopte Torrence Chris Karamesines en Leah Pritchett om in de halve finale op reactietijd Tony Schumacher het nakijken te geven. In de Advance Auto Parts/Monster Energy dragster zette Force achtereenvolgens Audrey Worm, Dom Lagana en Mike Salinas opzij.

tf-final
De finale

In een spannende finale ging de winst met 3,703 tegen 3,708 seconden naar Torrence, die daarmee zijn vierde zege op rij en de negende van dit seizoen boekte.

Torrence-Celeb-
Vier op een rij voor Steve Torrence

Omdat Clay Millican als nummer twee in de tussenstand al in de kwartfinales werd uitgeschakeld, bouwde Torrence zijn voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan uit tot 169 punten.

joon charlotte
Lex Joon

In Charlotte deed ook Lex Joon een poging om zich voor de wedstrijd te plaatsen. Helaas bleef de Nederlander in de kwalificaties steken op plaats 17 en viel daarmee net buiten de eliminaties.

Capps-Charlotte
Ron Capps

Bij de Funny Cars wist de als tweede uit de kwalificaties naar voren gekomen Ron Capps met zijn NAPA Auto Parts Dodge Charger R/T ten koste van Dale Creasy Jr., Robert Hight en Tim Wilkerson tot de finale door te dringen. Aan de andere kant van de ladder deed J.R. Todd met zijn DHL Toyota Camry goede zaken door Jonnie Lindberg, Cruz Pedregon en John Force voortijdig naar huis te sturen.

fc-final 0
De finale

In de finale ging de winst naar Capps. Todd is echter de meest constant scorende rijder van dit moment want de Kalitta Motorsports-piloot stond in drie van de vier 'Countdown-wedstrijden' in de finale en won er daarvan één. Omdat Hight in de kwartfinales werd uitgeschakeld, is Todd de leider nu tot op elf punten genaderd.

Line-Charlotte2
Jason Line

In de Pro Stock klasse had Tanner Gray met twee opeenvolgende overwinningen in de titelstrijd een redelijke marge opgebouwd. In Charlotte zette de Gray Motorsports/Valvoline Camaro-rijder zijn fraaie reeks voort door zich opnieuw voor de finale te plaatsen. Daarin moest Gray het opnemen tegen Jason Line die zich met zijn Summit Racing Equipment Chevrolet Camaro in de eliminaties had ontdaan van Bo Butner, Jeg Coughlin Jr. en Drew Skillman.

ps-final
De finale

Dit keer moest Gray genoegen nemen met de runner-up positie, maar omdat Coughlin al in de kwartfinales sneuvelde, bouwde de leider in de tussenstand zijn voorsprong uit tot 130 punten. Voor Line was het pas zijn eerste zege van het seizoen.

HordCharlotte2
Rick Hord

De NHRA Carolina Nationals was ook de elfde en voorlaatste wedstrijd van de E3 Spark Plugs NHRA Pro Mod Drag Racing Series presented by J&A Service. In de kwalificaties werden weer onvoorstelbaar snelle tijden op de klokken gezet, waarbij de poleposition met 5,681 seconden ging naar Rick Hord, met 5,683 seconden op de voet gevolgd door Jeremy Ray. De als 16de en laatste voor de eliminaties geklasseerde Bob Rahaim was altijd nog goed voor een tijd van 5,76 seconden! In de eliminaties maakte Hord geen fouten en plaatste zich met een serie tijden van 5,718; 5,728 en 5,713 seconden voor de finale. Daarin wachtte de confrontatie met Sidnei Frigo die in de kwartfinale en halve finale met 5,692 en 5,698 seconden zijn snelheid ook al meer dan overtuigend had getoond.

pm-final
De finale

Met 5,706 seconden ging de winst in de finale echter naar Hord. De titelstrijd wordt aangevoerd door Mike Janis met Rickie Smith op twee.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet