Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Torrence, Hight en Gray op herhaling in Dallas

Torrence-Celeb-Dallas

Met Steve Torrence (Top Fuel), Robert Hight (Funny Car) en Tanner Gray (Pro Stock) kende de AAA Texas NHRA FallNationals in Dallas dezelfde winnaars als de wedstrijd twee weken geleden in St. Louis en daarmee bouwde het drietal hun voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap weer iets verder uit. Voor Torrence was het zelfs al zijn derde opeenvolgende zege.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De AAA Texas NHRA FallNationals op Texas Motorplex was de 21ste wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series en de derde van de zes races tellende Countdown to the Championship.

Torrence-Dallas
Steve Torrence

In de Top Fuel klasse is Steve Torrence op dit moment onklopbaar. De voor zijn eigen Capco Contractors team uitkomende Torrence heeft met zijn zege in Dallas alle drie de tot nu toe verreden Countdown-wedstrijden op zijn naam geschreven. Torrence klopte op weg naar de finale Bill Litton, Blake Alexander en Tony Schumacher om vervolgens in de eindstrijd ook Terry McMillen het nakijken te geven.

tf-final
De finale

Met zijn achtste zege van dit seizoen bouwde Torrence zijn voorsprong in de tussenstand uit tot 108 punten.

Hight-Dallas
Robert Hight

In de Funny Car klasse boekte Robert Hight zijn tweede opeenvolgende overwinning. Met zijn Auto Club of Southern California Chevrolet Camaro SS was Hight in de eliminaties te sterk voor Jim Campbell, Tim Wilkerson en Bob Tasca, om vervolgens in de finale af te rekenen met J.R.Todd.

fc-final
De finale

Door zijn zege liep Hight in de tussenstand van het kampioenschap twintig punten uit op de als tweede geklasseerde Todd, waardoor de voorsprong van de John Force Racing-piloot met nog drie wedstrijden te gaan vijftig punten bedraagt.

Gray-Dallas
Tanner Gray

In de Pro Stock klasse ging Tanner Gray op herhaling. Met zijn Valvoline/Gray Motorsports Chevrolet Camaro pakte Gray zijn tweede opeenvolgende en in totaal zevende zege van dit seizoen. De pas 19-jarige Gray, die overigens volgend seizoen de overstap maakt naar de NASCAR Series, klopte achtereenvolgens Deric Kramer, Greg Anderson en Matt Hartford en was in de finale een maatje te groot voor Jeg Coughlin.

ps-final
De finale

In Dalles werd ook de tiende ronde afgewerkt van de uit twaalf races bestaande E3 Spark Plugs NHRA Pro Mod Drag Racing Series presented by J&A Service. Hier ging de winst in de finale naar Jeremy Ray die op reactietijd afrekende met Justin Bond.

pm-final
De Pro Mod finale met op de voorgrond winnaar Jeremy Ray

De NHRA Mello Yello Drag Racing Series gaat komend weekend alweer verder met de vierde ronde van de Countdown, de NHRA Carolina Nationals op zMAX Dragway in Charlotte.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet