Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nummer 149 voor John Force in Denver

JohnForceCeleb-Denver

De Dodge Mile-High NHRA Nationals op Bandimere Speedway heeft in de Funny Car klasse een overwinning opgeleverd voor John Force en daarmee boekte de 16-voudig kampioen de 149ste Funny Car-zege uit zijn carrière. Bij de Top Fuelers eiste Leah Pritchett voor de tweede keer dit jaar de hoofdprijs voor zich op, terwijl Greg Anderson de Pro Stock klasse op zijn naam schreef.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Het mede door Chevrolet gesteunde John Force Racing wilde duidelijk niet meewerken aan het feestje van naamgevend hoofdsponsor van het evenement Dodge/Mopar. In de kwalificatie eiste JFR-rijdster Courtney Force met haar Advance Auto Parts Chevrolet Camaro SS de snelste tijd voor zich op, waarna in de eliminaties alle drie de John Force Racing Chevrolets tot de halve finales wisten door te dringen. Met zijn Don Schumacher Racing NAPA Auto Parts Dodge Charger was Ron Capps de enige Dodge vertegenwoordiger in de halve finales. Capps was daarin te sterk voor Robert Hight en voorkwam daarmee een volledige JFR finale.

JohnForce-Denver

In de andere halve finale klopte John Force met de Peak Chevrolet Camaro SS zijn dochter Courtney en mocht dus in de finale aantreden tegen Capps. Dat de 16-voudig kampioen ondanks diverse crashes eerder dit jaar nog altijd in staat is om te winnen, bleek ook nu weer want Force klopte Capps nota bene op reactietijd.

fcfinal

Voor John Force was het zijn eerste zege van het seizoen, maar alweer de 149ste uit zijn carrière.

LeahPritchett-Denver

In de Top Fuel klasse hield Leah Pritchett de eer van Dodge wel uitstekend hoog. Met haar in Dodge Mopar 1320 kleuren gestoken Don Schumacher Racing dragster eiste Pritchett in de kwalificaties al de snelste tijd voor zich op en bleek in de eliminaties ook een maatje te groot voor achtereenvolgens Terry Totten, Scott Palmer en Clay Millican.

tffinal

In de finale moest ook Doug Kalitta het vervolgens afleggen tegen de snelle Pritchett die daarmee haar tweede overwinning van het seizoen boekte.

LeahPritchettCeleb-Denver

In de Pro Stock klasse sloeg Greg Anderson niet alleen een dubbelslag, maar werd de wedstrijd in Denver zelfs een compleet Summit Racing Equipment/Ken Black Racing feestje. Na achtereenvolgens Joey Grose, Vincent Nobile en Jeg Coughlin Jr. te hebben uitgeschakeld, moest Anderson het met zijn Summit Racing Equipment Chevy Camaro in de finale opnemen tegen zijn teamgenoot Jason Line.

psfinal

Met een minimaal verschil van 6,943 tegen 6,947 seconden pakte Anderson niet alleen zijn eerste overwinning van het seizoen, maar heroverde tevens de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet