Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Eerste winst voor Tony Schumacher en Ron Capps

BristolWinners

Ze moesten er tot de elfde race van het seizoen op wachten, maar op Bristol Raceway hebben Tony Schumacher en Ron Capps dan eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen kunnen bijschrijven. Het tweetal bezorgde daarmee Don Schumacher Racing tijdens de Fitzgerald USA NHRA Thunder Valley Nationals de dubbel. In de Pro Stock klasse boekte Jeg Coughlin Jr. zijn tweede zege van het seizoen, terwijl in de Pro Modified klasse de winst naar Khalid AlBalooshi ging.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De 11de wedstrijd van de 24 races tellende NHRA Mello Yello Drag Racing Series werd verreden in Bristol. Achter Clay Millican eiste Tony Schumacher in de kwalificatie de tweede positie voor zich op. Ook de eliminaties verliepen voor de U.S Army Don Schumacher Racing-piloot uitstekend en na winst op Terry McMillen, Pat Dakin en de leider in de tussenstand van het kampioenschap Steve Torrence, plaatste Schumacher zich voor de finale. Daarin moest hij het opnemen tegen de verrassing van de dag, Mike Salinas.

Salinas action
Mike Salinas

Deze eigenaar van een groot metaal- en afvalverwerkingsbedrijf komt dit jaar met zijn eigen team Scrappers Racing voor het eerst het hele seizoen in actie in de NHRA serie en plaatste zich ten koste van Leah Pritchett, Clay Millican en Scott Palmer voor het eerst in zijn carrière voor een finale.

Schumacher Bristol
Tony Schumacher

Salinas zal echter nog even op zijn eerste overwinning moeten wachten, want in 3,94 seconden eiste Schumacher de winst voor zich op, de eerste van dit seizoen voor de meervoudig kampioen.

Capps Bristol
Ron Capps

In de Funny Car klasse ging de winst ook naar een rijder van Don Schumacher Racing en ook voor hem was het de eerste zege van het seizoen. Vanaf een elfde kwalificatiepositie rekende Ron Capps in de eliminaties af met John Force, Robert Hight en J.R. Todd om het in de finale op te moeten nemen tegen Bob Tasca. Tasca bleek aan zijn kant van de eliminatieladder te sterk voor Tim Wilkerson, Cruz Pedregon en de winnares van drie van de vier voorgaande wedstrijden, Courtney Force.

C Force Bristol
Courtney Force

In een gelijk opgaande eindstrijd ging de winst naar de NAPA Auto Parts Dodge Charger R/T van Capps en daarmee was de dubbel voor Don Schumacher Racing compleet.

Coughlin action
Jeg Coughlin Jr.

In de Pro Stock klasse plaatsten de nummers één en twee uit de kwalificaties, Greg Anderson en Jeg Coughlin Jr., zich voor de finale. Hierbij ging de winst voor de tweede keer dit jaar naar de JEGS.com/Elite Performance Chevrolet Camaro van Coughlin. Anderson heeft dit seizoen al in zeven van de elf wedstrijden in de kwalificaties de snelste tijd op de klokken gezet, eindigde twee keer als runner up en voert de tussenstand van het kampioenschap aan, maar heeft nog geen wedstrijd gewonnen.

De Pro Modified klasse leverde in Bristol een overwinning op voor Khalid AlBalooshi, die in de finale kampioenschapsleider Mike Janis te snel af was.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet