Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Torrence, Pedregon en Enders succesvol in Charlotte

C-Pedregon-c-Charlotte1

Cruz Pedregon was ongetwijfeld de meest blije winnaar op het podium van zMAX Dragway. Na bijna vier jaar zonder zege pakte de routinier in Charlotte bij de NGK Spark Plugs NHRA Four-Wide Nationals de winst in de Funny Car klasse. Bij de Pro Stockers mocht Erica Enders voor het eerst dit seizoen de winnaarstrofee in ontvangst nemen. De zege van Steve Torrence in de Top Fuel klasse was minder verrassend aangezien de runner-up van vorig jaar al voor de derde keer dit seizoen de volle punten pakte.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De NGK Spark Plugs NHRA Four-Wide Nationals op zMAX Dragway was de zesde wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series en al de tweede (en tevens laatste van dit seizoen) waarbij gestreden werd met vier auto's naast elkaar.

B-Force-Charlotte1
Brittany Force

Een aardige sister act leek in de maak toen na de kwalificatie in de Top Fuel en Funny Car klassen de namen van Brittany respectievelijk Courtney Force op de eerste plaatsen prijkten. Na de eerste eliminatieronde kon dit boek echter alweer gesloten worden aangezien Brittany Force direct werd uitgeschakeld. Net zo onverwacht was het gegeven dat in de Top Fuel klasse geen enkele auto van Don Schumacher Racing tot de eindstrijd wist door te dringen. Dat lukte Steve Torrence wel en de Capco Contractors-piloot was vervolgens in de finale Doug Kalitta, Terry McMillen en Clay Millican te snel af en greep zodoende voor de derde keer dit seizoen de winst.

tf-final-4w
De finale met van onder naar boven Kalitta, Torrence, McMillen en Millican

C-Pedregon-Charlotte1
Cruz Pedregon

Courtney Force verging het beter en de jongste Force zuster wist zich wel voor de eindstrijd te plaatsen. Daarin moest Courtney het opnemen tegen haar vader John Force, de enige Don Schumacher Racing vertegenwoordiger in een finale, Tommy Johnson Jr. en de verrassing van de dag, Cruz Pedregon.

fc-final-4w
De finale met van onder naar boven Johnson, John Force, Pedregon en Courtney Force

Niet in het minst tot zijn eigen verbazing pakte Pedregon met zijn Snap-On Tools Toyota Camry de zege, gevolgd door John Force, Johnson en Courtney Force. Voor Pedregon was het na seizoenen met heel veel pech de eerste zege sinds 2014!

E-Enders-Charlotte1
Erica Enders

Waar de Force-zusters de kwalificaties domineerden, maar in de eliminaties minder succesvol waren, gebeurde het omgekeerde met Erica Enders in de Pro Stock klasse. Met een achtste kwalificatiepositie behoorde de tweevoudig kampioene niet direct tot de favorieten. Op zondag maakte de Melling Performance/Elite Motorsports Chevrolet Camaro opeens flinke stappen en Enders plaatste zich probleemloos voor de finale, waarin ze het moest opnemen tegen Vincent Nobile, Chris McGaha en de als eerste uit de kwalificaties naar voren gekomen Drew Skillman.

ps-final-4w
De finale met van onder naar boven Nobile, McGaha, Enders en Skillman

Ook nu was Enders iedereen te snel af en pakte haar eerste overwinning van het seizoen.

Gonzalez-Charlotte1
Jose Gonzalez

Op zMAX Dragway kwamen ook de Pro Mods in actie voor de derde ronde van het E3 Spark Plugs NHRA Pro Mod Drag Racing Series presented by J&A Service. De winst ging hier in 5,743 seconden naar Jose Gonzalez die in de finale met zijn Q80 Chevrolet Camaro Steve Jackson, Rickie Smith en Brandon Snider het nakijken gaf.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet