Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing sluit seizoen 2017 feestelijk af

pdr 01 DSC 5479

Met een inmiddels bijna traditionele End of Season Party heeft Pro Dutch Racing zaterdagavond het race-seizoen definitief afgesloten. Onder het genot van de nodige hapjes en drankjes en livemuziek werd samen met de sponsors, partners en genodigden van het team teruggeblikt op het seizoen 2017 en alvast vooruitgekeken naar een zoals het er nu naar uitziet druk 2018.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

De End of Season Party werd gehouden in het pand van RBC Nederland B.V., een van de hoofdsponsors van Pro Dutch Racing en de plek in Rotterdam waar tevens de werkplaats van het Nederlandse Pro Modified team is gevestigd.

pdr 02 DSC 5450

Na een welkomstwoord van rijder Michel Tooren en pr-manager van het team Alexander Durinck werd door middel van een videocompilatie teruggeblikt op het seizoen 2017. Met de nieuwe motorcombinatie in de '71 Plymouth Barracuda kende het seizoen ups en downs, maar werd het wedstrijdseizoen afgesloten met een snelste tijd van 6,08 seconden tijdens de European Finals op Santa Pod.

pdr 04 DSC 5468

pdr 03 DSC 5461

Uiteraard werd ook al vooruitgekeken naar 2018. Allereerst gaat de motor richting Amerika om daar bij een gespecialiseerd bedrijf uitgebreid op de dyno te worden getest. Ook zullen de komende maanden worden gebruikt om een tweede motor op te bouwen. Voorlopig heeft Pro Dutch Racing zowel de wedstrijden van het FIA Europees Kampioenschap als die van het MSA British Pro Modified Championship op de kalender staan. Na de eerste twee wedstrijden van beide kampioenschappen zal er echter een keuze moeten worden gemaakt, omdat zoals het er nu naar uitziet de voor het FIA EK meetellende FHRA Nitro Nationals in Finland samenvalt met de voor het MSA kampioenschap meetellende Summer Nationals op Santa Pod.

pdr 05 DSC 5478

De gehele avond konden de in groten getale opgekomen partners en sponsors van Pro Dutch Racing onder het genot van de nodige hapjes, drankjes en livemuziek onderling en met de teamleden van gedachten wisselen. Uiteraard kon er ook nog een kijkje worden genomen bij de in de werkplaats rustig in winterslaap verkerende Pro Dutch Racing '71 Plymouth Barracuda.

pdr 06 DSC 5485

pdr 07 DSC 5491

pdr 08 DSC 5493

pdr 09

pdr 010 DSC 5495

pdr 011 DSC 5496
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet