Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Weekend of Champions sluit seizoen 2017 af

kop

Met het Weekend of Champions kwam er afgelopen weekend op Dragstrip Drachten een einde aan het Nederlandse dragrace-seizoen 2017. Helaas had het door Quartermile georganiseerde driedaagse evenement met name op zaterdag met slecht weer te kampen. De zondag maakte dat gelukkig meer dan goed waardoor er volop gereden werd en er aan het eind van de dag ook nog winnaars gehuldigd konden worden.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings en speciale dank aan Mike Kraaij voor de actiefoto's

Het Weekend of Champions was voor de klassen Pro ET, Super Pro ET en Junior Dragsters de afsluitende ronde van het Nederlands Kampioenschap. Naast deze drie officiële KNAF-klassen kwamen er zowel bij de auto's als de motoren ook diverse andere categorieën aan de start. Om het Weekend of Champions mogelijk te maken werd er aan de deelnemers een verhoogd inschrijfgeld gevraagd. Dat de sport leeft, bleek wel uit het feit dat er toch een kleine 70 rijders bereid waren om dit extra bedrag op tafel te leggen om op deze manier zo laat in het seizoen nog de nodige meters te kunnen maken. Hulde voor deze enthousiaste rijders die er zo voor zorgden dat deze laatste race van het seizoen doorgang kon vinden.

baanprep

Helaas werkte het weer niet altijd mee tijdens het driedaagse evenement. Op vrijdagochtend speelde de mist en het daarmee op de baan neerslaande vocht de deelnemers parten. Later op de dag kon er gelukkig wel behoorlijk gereden worden. De zaterdag ging door de steeds harder neerdalende regen helemaal verloren. De zondag maakte echter veel goed waardoor het toch in behoorlijke aantallen opgekomen publiek de gehele dag op veel runs getrakteerd werd. Met name de opkomt in de Super Pro ET klasse was met een aantal Duitse deelnemers heel behoorlijk. Daardoor kreeg het publiek een aantal fraaie en snelle auto's voorgeschoteld.

duitser

Om de deelnemers zoveel mogelijk te laten rijden werd er besloten om uitsluitend kwalificatieruns te laten rijden en de eliminaties te schrappen. De uitslag werd dan ook bepaald op basis van de kwalificatietijden.

konnecke.01
Jens Könnecke pakte met een tijd van 8,238 seconden (0,028 seconden boven zijn index) de winst in de klasse Super Pro ET.

vdlaan
Maurice van der Laan eindigde in de klasse Super Pro ET als tweede.

celestin
Kenneth Celestin, normaal gesproken uitkomend in de klasse Super Comp, had nu gekozen voor Super Pro ET en eindigde als vierde.

kraetzer
Na een paar jaar afwezigheid met een op vele fronten aangepaste Altered terug op de baan, Mathijs Kraetzer.

pits.01
Op zaterdag werd helaas de meeste tijd doorgebracht in de pits, onder het tentzeil.

mosselaar
Cas van de Mosselaar pakte met 9,906 seconden (0,006 seconden boven zijn index) de winst in de klasse Pro ET.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet