Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Rond de Dico Internationals

kop

Een wedstrijd op Tierp Arena levert altijd voldoende stof tot terugblikken op. Bij de Dico Internationals van afgelopen weekend waren dat de snelle tijden en de in enkele gevallen verrassende wendingen in de titelstrijd. Maar ook weer twee jonge rijdsters die hun licentieruns voltooiden en de velden komen versterken. Hoe de vijfde en daarmee voorlaatste wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing verliep is elders op AUTOSPORT.nl te lezen. Hier nog een korte terugblik op wat andere zaken.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Volop reden tot juichen bij de familie Bellio. Na jaren van hard werken met regelmatig tegenslag is er nu de beloning. Sandro Bellio liet de klokken stilstaan bij 5,44 seconden, zijn eerste 5,4-seconden en bijna een Europees record. En er zit nog meer aan te komen want de topsnelheid van 415 km/u was relatief 'laag'.
vreugde

In de klasse Super Gas reed een deelnemer met een turbo diesel. Hopelijk krijgt het idee geen navolging, want erg fris ziet het er niet uit, om nog maar te zwijgen van de stank.
diesel.1

Drama voor Liam Jones in de halve finale. Bij de burn out vallen de parachutes uit de vergrendeling en is de wedstrijd voor de Britse polesitter over.
chute

Dico is sinds begin dit jaar de hoofdsponsor van Pro Stock rijder en teameigenaar Stefan Ernryd. Het bedrijf adopteerde onlangs ook het augustus-evenement op Tierp Arena dat daarmee als Dico Internationals door het leven ging.
dico1

Het Dico-groen was overal, op, naast en boven de baan.
dico2

Laura Saksa wilde haar debuut maken in de Pro Modified klasse. Daarvoor moest de Finse echter op donderdag nog wel de hele licentieprocedure doorlopen. Saksa slaagde foutloos en maakte in de kwalificatie al indruk door met de moeilijke ex-Teero Laukkanen turbo-Mustang een 6,21 seconden op de klokken te zetten. Nog indrukwekkender was echter de 5,98 seconden die de kleine Finse in de kwartfinale liet noteren en waarmee ze dus in haar eerste wedstrijd meteen onder de magische 6-secondengrens dook.
saksa

saksa2
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet