Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Geslaagde recordjacht van Voodoo Hemi Racing bij NitrOlympX

DSC 3682

De NitrOlympX op Hockenheim is niet alleen voor Voodoo Hemi Racing maar voor heel dragracend Europa een van de hoogtepunten van het seizoen. Dicht bij huis racen voor een met 60.000 man uitverkocht Motodrome blijft uniek. Aardige bijkomstigheid is dat Voodoo Hemi Racing op Hockenheim altijd goed presteert en daarop maakte de 2017-editie van de NitrOlympX geen uitzondering. In de kwalificatie zette Marck Harteveld met de '70 Plymouth Superbird in het internationale veld een zesde tijd op de klokken en wist in de eliminaties niet alleen tot de kwartfinales door te dringen, maar scherpte daarin ook nog eens zijn persoonlijke records aan tot 6,09 seconden en 382,9 km/u! "De NitrOlympX blijft een prachtig evenement. De finaleplaats van vorig jaar konden we helaas niet herhalen, maar deze nieuwe persoonlijke records maken alles goed", blikte een tevreden Marck Harteveld op het Duitse spektakelstuk terug.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De NitrOlympX op de Rico Anthes Quartermile was voor Marck Harteveld en Voodoo Hemi Racing na The Main Event op Santa Pod de tweede confrontatie met de top van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap. Vorig jaar wist Harteveld, toen nog rijdend met zijn vorige auto, uiterst verrassend tot de finale door te dringen. Na de onlangs op Santa Pod gereden persoonlijke records van 6,11 seconden en 378 km/u was Voodoo Hemi Racing op zoek naar meer. En wat is er mooier dan voor volgepakte tribunes en enthousiaste fans topprestaties neer te zetten?

DSC 1000

Voodoo Hemi Racing begon meteen voortvarend want in de eerste kwalificatierun zette Harteveld een uitstekende 6,14 seconden op de klokken. Niet alleen benaderde Harteveld daarmee zijn persoonlijk record, ook stond de Voodoo Hemi Racing-piloot in het sterke Europese veld met deze score op een fraaie derde positie. Door de regen werd de tweede kwalificatiesessie van vrijdag geschrapt, terwijl de twee kwalificatieruns van zaterdag enorme tyre shakes opleverden. Een tijdsverbetering zat er voor de Superbird daardoor niet in, maar met zijn tijd van 6,14 seconden plaatste Harteveld zich op een keurige zesde positie voor de eliminaties, slechts één plek achter regerend kampioen Michael Gullqvist, maar voor de snelle Engelsman Andy Robinson en de Zwitser Bruno Bader.

DSC 3963

In de eerste eliminatieronde moest Harteveld het uitgerekend opnemen tegen Michel Tooren, de Pro Dutch Racing-piloot waar Voodoo Hemi Racing al geruime tijd nauw mee samenwerkt. Met een betere reactietijd nam Harteveld bij de start een voorsprong om vervolgens in 6,17 seconden de finish te bereiken en zijn tegenstander op reactietijd te kloppen.

DSC 1102

In de kwartfinale wachtte vervolgens Håkan Persson, de snelle Zweed die meedraait in de top van het FIA EK. Met een minimale 0,02 seconden trok Harteveld echter een rood licht, waardoor de winst automatisch naar Persson ging. Toch was er voor het team voldoende reden tot juichen, want op het scorebord verschenen met 6,095 seconden en 382,90 km/u weer twee nieuwe persoonlijke records. "Ik wilde Persson op de lichten pakken, maar dit was een fractie te vroeg. Voor hetzelfde geld zit je net aan de goed kant van de streep en win je. Maar helaas mocht het niet zo zijn. De nieuwe records geven echter aan dat we op de goede weg zijn en er nog veel meer in deze eigenlijk nog nieuwe Superbird zit. Daarnaast blijft het prachtig om hier voor zoveel mensen te rijden en de enthousiaste reacties over de auto te horen", aldus een tevreden Harteveld.

DSC 4043

De volgende wedstrijd op de kalender van Voodoo Hemi Racing is de European Finals op Santa Pod Raceway. Ook dan zal Harteveld weer aantreden tegen de Europese top aangezien deze Engelse wedstrijd de afsluiting vormt van het FIA Europees Kampioenschap. De European Finals worden verreden van 8 tot en met 10 september.

DSC 3948

Voodoo Hemi Racing bedankt hierbij zijn partners voor het seizoen 2017: 6Pack Speed Shop, CL Coatings, Breed Advies, Breedveld Transport Rotterdam, Rob vd Kruk Onderhoudsbedrijf, P.P. Solutions, P.W. Spaans Schilderwerken, PPG, USA Cars Grave, Sunproof Glasfolie & Belettering, Aviboor, JF Buijnink B.V., PKomen Autoherstelwerken, Mister X, Patrick van Eijk, Gert en Leny Harteveld en Peter Hulisz.

DSC 0807
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet