Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Geslaagd debuut nieuwe Voodoo Hemi Racing Superbird bij The Main Event

harteveld.320

Marck Harteveld en zijn team Voodoo Hemi Racing kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd debuut van de nieuwe '70 Plymouth Superbird. Tijdens The Main Event maakte de afgelopen winter opgebouwde Pro Modified Superbird zijn eerste meters en deed het meteen uitstekend. "We zijn heel tevreden. Alles deed wat het moest doen en in de laatste run kwamen we tot 6,30 seconden. Daar kunnen we op verder bouwen", aldus een opgetogen Voodoo Hemi Racing-piloot.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

The Main Event op Santa Pod Raceway was voor Marck Harteveld en Voodoo Hemi Racing veel meer dan alleen de eerste ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Na vele maanden hard werken konden de eerste meters worden gemaakt met de nieuwe Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird. De verwachtingen waren hooggespannen en de reacties van publiek en andere teams op de bijzonder fraaie Superbird uiterst positief. Maar met een nieuwe auto in een Europees veld van ruim twintig competitieve Pro Mods meteen presteren, is geen gemakkelijke opgave.

harteveld.041

Op de testdag voorafgaand aan The Main Event bleek dat het team van Voodoo Hemi Racing weer keurig werk had afgeleverd. De proefstart lukte en de Superbird rolde probleemloos naar de finish. "De start ging eigenlijk meteen goed! De auto vertrok recht en er gebeurden geen gekke dingen", aldus Marck Harteveld over de eerste meters.

harteveld.112

Op zaterdag en zondag stonden de kwalificaties op het programma en in zijn afsluitende run verbeterde de Voodoo Hemi Racing Superbird zich tot 6,81 seconden en 214 mph (344 km/u). Harteveld plaatste zich daarmee als 15de voor de op bank holiday maandag te verrijden eliminaties. In de eerste ronde moest de Voodoo Hemi Racing-piloot het opnemen tegen niemand minder dan Bruno Bader, de nummer drie uit het FIA EK van vorig jaar. Met een betere reactietijd nam Harteveld bij de start een voorsprong, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de snelle Zwitser. Met een tijd van 6,30 seconden en een eindsnelheid van 227 mph (365 km/u) had de Superbird echter een flinke stap vooruit gemaakt en opnieuw aangetoond dat er veel in deze nieuwe auto zit.

harteveld.226

"Alles is nieuw en wat afstelling betreft begonnen we op nul. Het was dus zoeken. Op zondagavond hebben we een aantal zaken omgegooid en dat werkte. Ondanks tyre shake en dus een keer van het gas gaan, kwam er een 6,30 seconden uit. De starts zijn goed en de auto gaat recht. Met de huidige schokdempers hebben we ook nog geen ervaring, dus daar kunnen we ook nog veel leren en mee doen. Eigenlijk is het nu verder werken aan een basis set-up en dan kan het finetunen pas beginnen. Er zit nog heel veel in. De motor met de nieuwe koppen heeft het ook uitstekend gehouden en dat belooft ook nog veel voor de toekomst", aldus een opgewekte Marck Harteveld.

harteveld.201

De volgende wedstrijd op de kalender van Voodoo Hemi Racing is de voor het MSA British Pro Modified Kampioenschap meetellende Summer Nationals. Dit op Santa Pod Raceway te houden evenement staat gepland voor het weekend van 24 en 25 juni.

harteveld.052

Voodoo Hemi Racing bedankt hierbij zijn partners voor het seizoen 2017: 6Pack Speed Shop, CL Coatings, Breed Advies, Breedveld Transport Rotterdam, Rob vd Kruk Onderhoudsbedrijf, P.P. Solutions, P.W. Spaans Schilderwerken, PPG, USA Cars Grave, Sunproof Glasfolie & Belettering, Aviboor, JF Buijnink B.V., PKomen Autoherstelwerken, Mister X, Patrick van Eijk, Gert en Leny Harteveld en Peter Hulisz.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet