Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Matt Hagan stoorzender op lady's day in Epping

winners epping

Door Courtney Force in de Funny Car-finale te kloppen, was Matt Hagan de grote spelbreker tijdens de NHRA New England Nationals. Niet alleen voorkwam de Don Schumacher Racing-piloot een echte lady's day op Epping en een Force sister act, maar ook nog eens een dubbel feest in huize Courtney Force waar echtgenoot Graham Rahal met twee Indycar-overwinningen in Detroit alle reden tot lachen had.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De altijd snelle baan van New England Dragway in Epping was gastheer van de NHRA New England Nationals, de negende wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. De vrijdagkwalificatie was al een voorbode van wat bijna een volledig 'lady's weekend' had kunnen worden.

pritchett epping
Leah Pritchett

Bij de Top Fuelers zette Brittany Force de snelste tijd op de klokken, op twee gevolgd door Leah Pritchett, terwijl haar jongere zus Courtney Force hetzelfde deed bij de Funny Cars. Erica Enders maakte met een eerste plaats bij de Pro Stockers het supertrio op vrijdag compleet. Op de afsluitende kwalificatiedag, zaterdag, wisselden Pritchett en Brittany Force van positie, terwijl Robert Hight bij de Funny Cars teamgenoot Courtney Force naar de tweede plaats verwees en Tanner Gray bij de Pro Stockers Enders passeerde.

b.force a epping
Brittany Force

In de eliminaties grepen de dames echter toch weer de macht. Brittany Force klopte onder andere Troy Coughlin Jr. en Shawn Langdon en stond zo met de John Force Racing Monster Energy dragster in de finale. Aan de andere kant van de eliminatieladder voorkwam regerend kampioen Antron Brown met een overwinning op DSR-teamgenoot Pritchett zelfs een volledig vrouwelijke finale.

b.force p epping
Brittany Force

In een spannende eindstrijd pakte Brittany Force met 3,716 tegen 3,728 seconden voor Brown de overwinning, haar eerste zege van het seizoen.

c.force epping
Na een motorexplosie in de vrijdagkwalificatie bleef er niet zoveel over van de Advance Auto Parts Chevy Camaro van Courtney Force

Bij de Funny Cars klopte Courtney Force in de halve finale regerend kampioen Ron Capps en moest het vervolgens in de eindstrijd opnemen tegen Matt Hagan. Ook hier was het verschil klein, maar met 3,897 tegen 3,927 seconden ging de winst naar de Don Schumacher Racing Mopar Express Lane Dodge Charger van Hagan.

hagan epping
Matt Hagan

Daarmee geen dubbel Force-podium en ook geen extra groot feest in huize Courtney Force nadat even daarvoor echtgenoot Graham Rahal in Detroit in één weekend beide Indycar-wedstrijden op zijn naam had geschreven.

forcesisters epping
Brittany en Courtney Force  

Bij de Pro Stockers klopte Enders op weg naar de finale de twee Ken Black Racing Camaro's van Jason Line en Bo Butner om in de finale aan te moeten treden tegen Tanner Gray. Met 6,53 tegen 6,55 seconden klopte de Elite Motorsports-rijdster Gray en zo pakte de tweevoudig kampioene haar eerste overwinning in ruim anderhalf jaar.

enders epping
Erica Enders
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet