Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Vier op rij voor Ron Capps, records sneuvelen in Topeka

winnerscircle-topeka

Ron Capps blijft de te kloppen man bij de Funny Cars in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. Met zijn zege bij de Menards NHRA Heartland Nationals bracht de rijder van Don Schumacher Racing zijn totaal op vier achtereenvolgende overwinningen. Antron Brown (Top Fuel) en Tanner Gray (Pro Stock) mochten voor de tweede keer dit seizoen op het podium plaatsnemen. De wedstrijd op Heartland Park Topeka zal echter vooral de boeken in gaan vanwege de records die zowel in de Top Fuel als Funny Car klasse sneuvelden.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De grenzen lijken in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series nog altijd niet bereikt te zijn. Op vrijdag was het in de eerste kwalificatie Funny Car-piloot Robert Hight die met 337,66 mph het snelheidsrecord over de 1000 voet (304,8 meter) aanscherpte.

hagan-topeka
Matt Hagan

Op zaterdag deed Matt Hagan er nog een schepje bovenop door niet alleen het snelheidsrecord bij de Funny Cars bij te stellen tot 338,85 mph (545,3 km/u), maar met 3,802 seconden ook de snelste Funny Car tijd ooit te laten registreren. Bij de Top Fuelers sneuvelde alleen het snelheidsrecord twee keer in één weekend. Op zaterdag bracht Antron Brown dit op 333,16 mph terwijl tijdens de eliminaties Brittany Force de meter liet stilstaan bij 333,66 mph (537 km/u).

capps-topeka
Ron Capps

Met drie rijders in de halve finales deed Don Schumacher Racing het ook op Heartland Park Topeka weer uitstekend. Ron Capps was daarin met zijn NAPA Auto Parts Dodge Charger R/T Robert Hight te snel af terwijl Hagan zijn DSR-teamgenoot Jack Beckman het nakijken gaf. In de eindstrijd was het toch weer Capps die aan het langste eind trok en daarmee zijn vierde opeenvolgende zege boekte.

brown-topeka
Antron Brown

In de Top Fuel klasse klopte Antron Brown in de halve finale zijn Don Schumacher Racing-teamgenoot Leah Pritchett en moest het vervolgens in de finale opnemen tegen Steve Torrence, die in de andere halve finale Clay Millican het nakijken had gegeven. Met een winnende 3,709 seconden maakte Brown het succes voor Don Schumacher Racing in Topeka compleet.

t.gray-topeka
Tanner Gray

In de Pro Stock klasse leek het met een één, twee, drie in de kwalificatie een Ken Black Racing feestje te gaan worden. Zowel Bo Butner als Greg Anderson en Jason Line werden echter al voor de finale uitgeschakeld. Tanner Gray en Jeg Coughlin Jr. mochten uiteindelijk om de hoofdprijs strijden waarbij de pas 19-jarige Gray in zijn debuutseizoen al zijn tweede zege pakte.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet