Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Deadline nadert voor David Vegter en PTTM Drag Racing!

david vegter.00

Nog maar twee weken tot de start van het seizoen en nog een heleboel werk te verzetten. "Maar we gaan het redden. Eindelijk zijn alle onderdelen binnen en kunnen we verder", klinkt het uit de mond van David Vegter, rijder en drijvende kracht achter PTTM Drag Racing, het Nederlandse Pro Modified team dat al jaren tot de top van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing behoort. "Met The Main Event gaat het op zaterdag 27 mei weer beginnen, en ik heb echt zin in dit nieuwe seizoen", aldus Vegter.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

The Main Event op het Engelse Santa Pod Raceway vormt traditioneel de aftrap van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Daarna staan voor David Vegter en zijn team PTTM Drag Racing Tierp Arena (Zweden), Alastaro (Finland), Hockenheim (Duitsland) en opnieuw Tierp Arena op het programma, waarna de titelstrijd begin september zijn ontknoping krijgt op de baan waar het straks ook allemaal begint, Santa Pod Raceway.

david vegter.01

Voor Vegter en PTTM Drag Racing, het team dat tot voor kort door het leven ging als Vegter Pro Mod Racing, zijn zo kort voor de eerste wedstrijd de voorbereidingen nog in volle gang. "Helaas zat er het nodige tegen waardoor we pas vorige week de laatste, en gelukkig nu wel juiste onderdelen binnen hebben gekregen. Nu is het zaak om de motor weer op te bouwen en de rest van de auto in orde te maken, voor zover dat nog niet gebeurd was. Het is nog veel werk, maar we gaan het redden", aldus een optimistische Vegter, die uitkijkt naar dit seizoen. "Ik heb er echt zin in. We concentreren ons uitsluitend op het FIA EK en verder niet. Voor de openingswedstrijd staan er al 23 deelnemers ingeschreven en daaronder zitten meerdere teams die het volledige kampioenschap gaan rijden. De competitie zal dus hevig zijn." Vegter treedt weer aan met de vertrouwde '67 Camaro, maar zoals gebruikelijk is de auto in de winter volledig gestript en van de nodige updates voorzien. Afgelopen seizoen wist Vegter met een tijd van 5,958 seconden op het Zweedse Tierp Arena voor het eerst de 6-secondengrens te doorbreken en sloot het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap af op plaats vijf.

david vegter.02

Hoewel de teamnaam door de nauwere samenwerking met sponsor en partner PedalToTheMetal Musclecar Performance dus een wijziging heeft ondergaan, is er binnen de crew minder veranderd. "Gerard, Willem, Johan en Elin zijn er dit jaar ook weer bij. Nik blijft wel in de werkplaats helpen, maar kan dit jaar niet mee naar de races. Daarentegen is na een jaar afwezigheid Gijs weer terug en hij zal het team bij drie races versterken. Verder zal ik zelf de tuning van de '67 Camaro voor mijn rekening nemen", vat Vegter de teambezetting samen.

david vegter.03

Nieuw is dit jaar de truck en trailer combinatie waarmee PTTM Drag Racing op de Europese circuits gaat verschijnen. "We hebben na vele jaren afscheid genomen van de vertrouwde bus. Een truck met trailer biedt veel meer ruimte voor de steeds maar toenemende hoeveelheid onderdelen en andere spullen die mee moeten. De trailer was al bij een raceteam in gebruik, dus daar hoefde niet zoveel aan veranderd te worden. Momenteel wordt de buitenkant gespoten en bij de Main Event zit ook de nieuwe bestickering op z'n plek."

david vegter.04

Trouwe partners WVB Holland en HKR Techniek blijven aan het team verbonden, terwijl ook de namen van Sonic, DutchBoxx Golfkarton en PTTM Musclecar Performance weer op de flanken van de PTTM Drag Racing '67 Camaro te zien zullen zijn. Nieuw is dit jaar Red Line Oil Scandinavia als smeermiddelenpartner van PTTM Drag Racing.

De kwalificaties voor de Main Event worden verreden op zaterdag en zondag 27 en 28 mei, terwijl de eliminaties voor bank holiday maandag 29 mei op het programma staan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet