Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Steve Torrence en Ron Capps op herhaling in Atlanta

atlanta capps p

Net als vorige week bij de NHRA Four-Wide Nationals op zMAX Dragway mochten Steve Torrence (Top Fuel) en Ron Capps (Funny Car) ook in Atlanta weer op het podium plaatsnemen en de winnaarstrofee in ontvangst nemen. Voor Capps was het zelfs al zijn derde opeenvolgende overwinning. In de Pro Stock klasse ging de zege voor de tweede keer dit jaar naar Bo Butner.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Met de Lucas Oil NHRA Southern Nationals op Atlanta Dragway kwamen de deelnemers aan de NHRA Mello Yello Drag Racing Series voor het derde opeenvolgende weekend in actie.

atlanta torrence a
Steve Torrence

In de Top Fuel klasse bewees Steve Torrence zijn huidige vorm door na zijn winst tijdens de vorige week verreden Four-Wide Nationals opnieuw tot de finale door te dringen. In de kleuren van het (eigen) familiebedrijf Capco Contractors liet Torrence in de kwartfinale in 3,74 seconden Shawn Langdon in het stof bijten om vervolgens in de halve finale kampioenschapsleidster Leah Pritchett in 3,76 seconden uit te schakelen. In de finale wachtte vervolgens Tony Schumacher die in de andere halve finale Doug Kalitta naar huis had gestuurd. Met opnieuw een 3,74 seconden was Torrence ook Schumacher de baas en boekte zo zijn tweede overwinning op rij.

atlanta final tf
De finale met Tony Schumacher (voorgrond) en Steve Torrence

atlanta capps a1
Ron Capps

Er is altijd baas boven baas want voor Ron Capps was zijn overwinning in Atlanta zelfs zijn derde op rij. Na zeges op John Force en Robert Hight in de kwart- en halve finale wachtte in de eindstrijd Tim Wilkerson. De Levi, Ray & Shoup Ford Shelby Mustang-rijder zette met 3,97 seconden in de finale zelfs de snelste eindtijd op de klokken, maar liet zich aan de lichten verrassen door een beter reagerende Capps waardoor de NAPA Auto Parts Dodge Charger R/T toch als eerste de finishlijn passeerde.

atlanta final fc
De finale tussen Ron Capps (voorgrond) en Tim Wilkerson

De regerend kampioen verstevigde daarmee tevens zijn leidende positie in het tussenklassement. De Zweed Jonnie Lindberg, uitkomend voor Head Racing, wist vorige week nog de halve finale te bereiken, maar werd in Atlanta in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld door Wilkerson.

atlanta butner
Bo Butner

Bo Butner boekte twee weken geleden op Royal Purple Raceway de eerste overwinning uit zijn Pro Stock-carrière en ging in Atlanta op herhaling. In de kwalificatie had Butner al de eerste plaats voor zich opgeëist en was in de eliminaties onder andere Vincent Nobile en Jeg Coughlin te snel af.

erica-enders-2 0
Erica Enders

In de finale moest Butner het opnemen tegen Erica Enders, de meervoudig kampioene die zich na de overstap naar Chevrolet met haar Elite Motorsports Camaro steeds nadrukkelijker met de ereplaatsen gaat bemoeien. In de finale was Butner echter nog net iets te sterk en pakte met de Ken Black Racing Jim Butner's Auto Chevy Camaro de overwinning.

atlanta final ps
De finale met Erica Enders (voorgrond) en Bo Butner

atlanta castellana
Mike Castellana

De Pro Modified klasse kwam in Atlanta eveneens in actie en ook hierin boekte een rijder zijn tweede opeenvolgende zege. In dit geval was het Mike Castellana die na zijn zege bij de Four-Wide Nationals opnieuw op het podium mocht plaatsnemen. In de finale had Castellana daar wel een betere reactietijd voor nodig, want met 5,772 tegen 5,776 seconden zette verliezend finalist Steve Jackson een snellere tijd op de klokken.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet