Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nieuwe Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird onthuld

DSC 7318

Als er één Superbird is die zijn naam alle eer aandoet en met trots mag dragen, dan is het wel de Voodoo Hemi Racing 1970 Plymouth Superbird die zaterdagavond in Wateringen werd onthuld. Onder grote belangstelling en luid applaus ging het doek omhoog en kwam daar de spectaculaire en meer dan 3.000 pk sterke Pro Modified-bolide tevoorschijn waarmee Marck Harteveld aan internationale dragrace kampioenschappen gaat deelnemen. "Het hele team heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, maar het resultaat is supergaaf geworden", aldus een trotse Marck Harteveld over de in flitsend groen-paars gespoten Superbird.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings 

De onthulling van de nieuwe Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird vond plaats bij Harteveld Autoschade en Restauratie in Wateringen. Hoewel iedereen die het team kent wel wat gewend is als het om 'projecten' gaat, waren de genodigden toch weer verrast toen het doek werd weggetrokken en uit de optrekkende rook de nieuwste creatie van Voodoo Hemi Racing zichtbaar werd. De anonieme zilvergrijze Dodge Daytona die vorig jaar september de werkplaats binnenrolde, was omgetoverd in een spectaculair ogende en flitsend groen-paars gespoten 1970 Plymouth Superbird Pro Mod.

DSC 7239

Maar niet alleen de buitenkant van de Superbird werd voor het team van Voodoo Hemi Racing flink onder handen genomen, ook onderhuids is de auto waarmee eerder Pete Farber in de NHRA Pro Modified competitie actief was weer 'als nieuw'. Zo is het chassis aangepast, gelast en gespoten, de bedrading volledig vernieuwd en zijn alle onderdelen aan een nauwkeurige inspectie onderworpen en waar nodig weer passend gemaakt of vervangen. Hoewel de motor en aandrijflijn afkomstig zijn uit de vorige Pro Mod van het team, is ook de 526 cubic inch Hemi volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

DSC 7290

Vorig jaar verraste Marck Harteveld door in zijn eerste seizoen in de Pro Modified klasse als beste rookie in het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap beslag te leggen op de zevende plaats, als runner-up te finishen bij de prestigieuze NitrOlympX en daarbij ook nog eens niet voor mogelijk gehouden persoonlijke records van 6,12 seconden en 372 km/u op de klokken te zetten. "Met hetzelfde aantal van rond de 3.000 pk, maar een veel lichtere auto die ook echt voor de Pro Modified klasse gebouwd is, willen we dit jaar onder de 6 seconden proberen te duiken", aldus een strijdlustige Marck Harteveld.

DSC 7309

Het debuut van de nieuwe Voodoo Hemi Racing '70 Plymouth Superbird staat gepland voor de eind mei te verrijden Main Event, de eerste wedstrijd van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap op Santa Pod Raceway. Vervolgens staan er voor dit seizoen nog drie wedstrijden voor het MSA British Pro Modified Championship en twee FIA EK wedstrijden op de kalender van Voodoo Hemi Racing. "We wilden in eerste instantie in het paasweekend op Santa Pod de eerste meters maken, maar er zijn nog enkele onderdelen vanuit Amerika onderweg. De tijd wordt daarmee te krap en we willen met een nieuwe auto geen risico lopen", aldus Marck Harteveld tot slot.

DSC 7331

DSC 7271

DSC 7276

DSC 7326
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet