Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Hagan en Pritchett op herhaling in Phoenix

Phoenix podium

Leah Pritchett en Matt Hagan zijn het seizoen uitstekend begonnen, want net als twee weken geleden op Pomona mochten de Don Schumacher Racing-piloten ook bij de tweede wedstrijd in Phoenix als winnaars op het podium plaatsnemen. Pritchett deed dat ook nog eens met een nieuw nationaal record op zak. In de Pro Stock klasse ging de winst naar Greg Anderson die in de finale Drew Skillman te snel af was.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De tweede wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series werd verreden op Wild Horse Pass Motorsports Park (Phoenix), de baan waar een week voor de eerste race op Pomona ook de testsessies werden gehouden.

Phoenix Pritchett actie

In de Top Fuel klasse maakte Leah Pritchett opnieuw indruk door in de kwalificatie met 3,658 seconden het nationale record van Steve Torrence (3,671 seconden) uit de boeken te rijden. En net als op Pomona bleek Pritchett in de eliminaties niet alleen snel, maar ook uiterst constant. In haar Papa John's Pizza Don Schumacher Racing dragster klokte Pritchett 3,69 en 3,72 seconden om daarmee Clay Millican en de verrassend tot de halve finales doorgedrongen Shawn Reed kansloos te laten.

Phoenix Pritchett huld

Aan de andere kant van de eliminatieladder dunde Brittany Force met de Monster Energy John Force Racing dragster het Don Schumacher Racing contingent uit door Antron Brown en Tony Schumacher te kloppen en zich voor de finale te plaatsen. Met Force tegen Pritchett kreeg Phoenix niet alleen een 'all female final' maar ook nog eens een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar. In de run bleken Pritchett en Force met 3,705 tegen 3,704 seconden aan elkaar gewaagd, maar omdat Pritchett met 0,053 tegen 0,081 seconden net iets eerder weg was bij de lichten, ging de winst voor de tweede keer dit seizoen en ook voor de tweede keer op rij in Phoenix naar Pritchett.

Phoenix Hagan actie

De Funny Car klasse werd met drie Don Schumacher Racing Dodges in de halve finales een waar DSR-feestje. Tommy Johnson Jr. eiste de eerste kwalificatiepositie voor zich op, wist tot de halve finales door te dringen, maar werd daarin gestuit door zijn DSR-teamgenoot Matt Hagan. Aan de andere kant van de ladder deed regerend kampioen en DSR-piloot Ron Capps goede zaken door zich in de halve finale te ontdoen van de verrassend ver gekomen Jim Campbell. In de DSR-finale ging het gelijk op tussen de teamgenoten, maar was het Hagan die met 3,878 tegen 3,883 seconden (Capps) toch de winst voor zich opeiste en daarmee net als Pritchett na Pomona voor de tweede keer op rij op het podium mocht plaatsnemen.

Phoenix Hagan huld

Phoenix Anderson

In de Pro Stock klasse lijken de verschillen steeds kleiner te worden. In de kwalificatie werd de eerste plaats nog opgeëist door regerend kampioen en Pomona-winnaar Jason Line. De Summit Racing-rijder liet zich in de kwartfinale echter op reactietijd verrassen door Drew Skillman, die zich vervolgens ten koste van Jeg Coughlin voor de finale plaatste. Aan de andere kant van de ladder deed Line's teamgenoot Greg Anderson het beter door achtereenvolgens vader en zoon Shane en Tanner Gray uit te schakelen en richting de finale te rijden. Ook in de eindstrijd was Anderson met 6,547 tegen 6,565 seconden weer net iets sneller en pakte zo ten koste van Skillman zijn eerste zege van het seizoen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet