Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pomona maakt zich op voor de aftrap

pritchett

Met de Circle K NHRA Winternationals gaat komend weekend op Auto Club Raceway at Pomona editie 2017 van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series van start. In 24 wedstrijden mogen de beste dragracers ter wereld weer gaan strijden om de titels in de Top Fuel, Funny Car en Pro Stock klasse. Met Antron Brown, Ron Capps en Jason Line zijn de kampioenen van vorig jaar weer gewoon van de partij en behoren ook nu tot de favorieten. Als de voortekenen niet bedriegen, gaan er records sneuvelen, want tijdens de afgelopen week gehouden testsessies klokte Leah Pritchett met 3,654 seconden de snelste Top Fuel run ooit gereden, terwijl bij de Funny Cars Courtney Force met 3,804 seconden onder het bestaande record van Matt Hagan (3,822 seconden) dook. Grijpen de dames dit jaar de macht?

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA en PR

Met Antron Brown veroverde Don Schumacher Racing vorig jaar de titel in de Top Fuel klasse. Matco Tools bleef aan als sponsor en ook dit seizoen behoort Brown tot de favorieten.

brown.01

Leah Pritchett is dit jaar voor een volledig seizoen aan Don Schumacher Racing verbonden en verschijnt afwisselend in de kleuren van Pennzoil en Papa John's Pizza op de baan. Afgelopen vrijdag en zaterdag klokte Pritchett een serie indrukwekkende tijden met de 3,654 seconden, een fractie onder het nationaal record van Steve Torrence (3,67 seconden), als hoogtepunt.

pritchett.01

Tot de titelfavorieten behoort uiteraard ook de derde auto van Don Schumacher Racing, de weer in U.S. Army kleuren gehulde Tony Schumacher.

shoe

De vierde auto van DSR is er bij de aftrap van het seizoen nog niet bij. Het lukte niet om voor de door Shawn Langdon bestuurde Top Fueler op tijd een hoofdsponsor te vinden, maar de verwachting is dat Langdon na een paar races weer aansluit.

kalitta.01

Concurrentie krijgt DSR uit de hoek van Kalitta Motorsports. Mac Tools kleurt uiteraard weer de auto van Doug Kalitta, terwijl voor de tweede Kalitta-inzet het contract met SealMaster werd verlengd.

coughlin.02

Achter het stuur echter niet J.R. Todd, die naar het Funny Car team van Kalitta verhuisde, maar rookie Troy Coughlin Jr., de succesvolle Sportsman racer uit een echt dragrace geslacht.

force.b.02

John Force Racing is in de Top Fuel klasse weer vertegenwoordigd met Brittany Force, die opnieuw de Monster Energy kleuren verdedigt en zeker ook gezien de in de testsessies gereden tijden tot de kanshebbers mag worden gerekend.

torrence.01

Datzelfde geldt voor Steve Torrence, die net als Force Alan Johnson als 'tuning consultant' heeft en weer uitkomt voor zijn eigen team met als sponsor het familiebedrijf Capco Contractors. Serieus rekening moet ook worden gehouden met Clay Millican. Het team van Stringer Performance behield de ondersteuning van Parts Plus en Great Clips en hoewel men het met een aanzienlijker kleiner budget moet doen dan de gerenommeerde topteam, was Millican vorig jaar toch tot een aantal verrassende prestaties in staat.

millican.02

Rijders als Terry Mc Millen en Troy Buff kunnen voor verrassingen zorgen, maar zijn in principe kansloos voor een hoge klassering aan het eind van het seizoen.
 
palmer.01

Meer kan wellicht worden verwacht van Scott Palmer, die met het uit de dragboot sport afkomstige Tommy Thompson Motorsport en Marck Industries dit jaar over een redelijk budget lijkt te beschikken.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet