Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod Racing gaat verder als PTTM Drag Racing!

vegter.320

De succesvolle Nederlandse dragrace-formatie Vegter Pro Mod Racing gaat een volgende fase in die het team naar een nog hoger en professioneler niveau tillen. De banden met huidige sponsor en partner PedalToTheMetal Musclecar Performance worden zodanig aangehaald, dat het team rond coureur David Vegter voortaan door het leven zal gaan onder de naam PTTM Drag Racing. "Fred Dorland, drijvende kracht achter onder andere PTTM Musclecar Performance, wordt teammanager, waardoor ik me meer kan concentreren op het technische gedeelte van de auto en het rijden", licht David Vegter de nauwe samenwerking toe die tot een andere teamstructuur en teamnaam heeft geleid.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

PedalToTheMetal Musclecar Performance sloot zich begin vorig seizoen als partner bij Vegter Pro Mod Racing aan. Fred Dorland is zelf jarenlang onder andere als rijder en car builder in de dragrace-sport actief geweest, en runde onder de naam PedalToTheMetal Dragracing een hobby based team dat met verschillende wagens en in diverse klassen succesvol aan de start stond. Die activiteiten en het bouwen van V8-motoren vormden de latere basis voor het succesvolle bedrijf PTTM Musclecar Performance.

PTTM-logo

"Echter door alle zakelijke bezigheden en het succes van het bedrijf schoot het rijden er bij Fred de laatste jaren helaas bij in. Hij en zijn partners Sido Zeilstra en zoon Max Dorland wilden echter wel bij de sport betrokken blijven. De wijze waarop dit het afgelopen seizoen binnen ons team kon worden ingevuld, beviel zo goed, dat we van beide kanten deze samenwerking wilden intensiveren, zeker omdat hijzelf en zijn partners altijd zeer gepassioneerd zijn gebleven voor deze vorm van autosport. Dat heeft erin geresulteerd dat ons nieuwe team voortaan onder de bestaande naam PTTM Drag Racing door het leven gaat. Fred Dorland wordt teammanager en zal achter de schermen veel regeltaken van mij overnemen, maar ook commerciële zaken, sponsorcontacten en het organiseren van relatiemarketing evenementen rond wedstrijden. Maar uiteraard ook daar waar nodig is het team op diverse vlakken ondersteunen. Ik kan me dan als crewchief en vooral rijder veel meer concentreren op de techniek van de auto en het rijden. Samen met de bestaande crew doet iedereen dan waar hij goed in is en is iedereen bij alles betrokken. Afgelopen jaar werden alle taken me soms een beetje teveel. De sport vereist een steeds professionelere aanpak en ik weet zeker dat dit het hernieuwde team en onze prestaties naar een nog hoger niveau gaan brengen", aldus David Vegter over de nieuwe naam en teamstructuur.

vegter.161

Zoals eerder al kon worden gemeld, treedt David Vegter met de vertrouwde '67 Camaro dit seizoen weer aan in de zes wedstrijden die meetellen voor het FIA Europees Kampioenschap Pro Modified, de titelstrijd waarin de Nederlander vorig jaar de vijfde plaats veroverde. Vorige week kon ook Red Line Oil Scandinavia als nieuwe smeermiddelenpartner worden aangekondigd. Trouwe partners WVB Holland en HKR Techniek blijven aan het team verbonden, terwijl ook de namen van DutchBoxx Golfkarton en uiteraard hoofdsponsor PTTM Musclecar Performance weer op de flanken van de PTTM Drag Racing '67 Camaro te zien zullen zijn. Met een aantal bestaande en nieuwe partners wordt nog gesproken en nadere aankondigingen hierover zullen spoedig volgen. "Daarnaast zijn we druk
bezig met diverse andere verbeteringen aan zowel de wagen, de motor als de teamzaken, maar ook daarover in een later stadium meer. We doen er alles aan om dit jaar als 'nieuw team' op-en-top aan de start te verschijnen, al betekent dat nog veel werk. Voor alle duidelijkheid, het vernieuwde team, alsook de teamnaam, staan als organisatie en stichting geheel los van de gelijknamige hoofdsponsor. Uiteraard is er een rode draad, maar de sponsorbelangen van het gelijknamige bedrijf staan geheel los van de drag racing activiteiten. Op deze wijze kan het dus in de toekomst zelfs zo zijn dat het team met andere sponsors verder gaat, maar wel de teamnaam die het nu krijgt zal dragen", aldus David Vegter.

vegter.122

PedalToTheMetal Musclecar Performance is een allround speedshop, gespecialiseerd in high-end klassieke Amerikaanse musclecars. Naast aan- en verkoop, reparatie en restauratie, beschikt het bedrijf over een eigen plaatwerkerij en spuiterij en een enorme parts afdeling. Daarnaast heeft het bedrijf ook alle kennis in huis op het gebied van Amerikaanse V8 performance-motoren en transmissies, voor zowel straat als race / dragrace gebruik, welke sinds jaar en dag hun weg vinden door heel Europe en ver daarbuiten. In hun showroom te Sneek-Holland staan altijd meer dan 40 unieke wagens en men heeft diverse wagens voor klanten in restauratie of andere fase van bouw of verbouw staan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet