Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Red Line Oil Scandinavia wordt smeermiddelenpartner van Vegter Pro Mod Racing

vegter.085

Red Line Oil Scandinavia is met ingang van dit seizoen de vaste smeermiddelenpartner van Vegter Pro Mod Racing. Het Nederlandse team dat uitkomt in de Pro Modified klasse van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing, gaat gebruik maken van de hoogwaardige producten van Red Line Oil en werkt daarbij nauw samen met de Zweedse importeur van het van oorsprong Amerikaanse smeermiddelenmerk. "Red Line staat zeker in de dragracewereld bekend als de beste olie die er te krijgen is en we zijn er als Vegter Pro Mod Racing dan ook trots op om Red Line Synthetic Oil op en buiten de Europese circuits te mogen vertegenwoordigen", aldus David Vegter, coureur en drijvende kracht achter Vegter Pro Mod Racing.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Red Line olie staat in de dragracewereld op nummer één vanwege de superieure kwaliteiten op het gebied van smering en koeling van de in deze tak van de autosport gangbare duizenden pk's leverende en daarmee zwaar belaste motoren. Hoewel Red Line Synthetic Oil zich in de eerste jaren na haar oprichting bij de ontwikkeling van haar olie en smeermiddelen uitsluitend richtte op de autosport, levert het Amerikaanse bedrijf inmiddels het hele gamma aan smeermiddelen, inclusief versnellingsbakolie en toevoegingen voor brandstoffen en koelvloeistoffen, aan zowel de automobiel-, motorfiets-, scheepvaart- als industriële sector.

Red-Line-Oil

"De producten van Red Line Oil hoefden voor ons natuurlijk geen verdere introductie. Vorig jaar kwamen we in contact met de importeur van Red Line Synthetic Oil in Zweden. Die gesprekken verliepen zo positief, dat we onlangs besloten hebben om een samenwerking aan te gaan en met ingang van dit seizoen de Red Line producten te gaan gebruiken. Als Vegter Pro Mod Racing zijn we er uiterst trots op om zo'n vooraanstaand merk te mogen vertegenwoordigen", aldus David Vegter.

vegter.310

David Vegter is met zijn team Vegter Pro Mod Racing al vele jaren een vaste waarde in de top van de Pro Modified klasse van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Met zijn '67 Camaro bereikte Vegter in augustus vorig jaar op het Zweedse Tierp Arena een mijlpaal door met 5,958 seconden voor het eerst de voor Pro Mods magische 6-secondengren te doorbreken, om vervolgens het FIA Europees Kampioenschap af te sluiten op plaats vijf. Ook dit seizoen heeft Vegter Pro Mod Racing de zes voor het FIA Europees Kampioenschap meetellende races in Engeland, Zweden, Finland en Duitsland op zijn kalender staan en wil daarin nog hogere ogen gooien.

vegter.320

Teams die voor komend seizoen al olie of andere Red Line Oil producten willen bestellen, kunnen contact opnemen met: Red Line Oil Scandinavia op telefoonnummer +46 (0)8-756 65 96 of via de e-mail: order@redlineoil.se. Kijk voor meer informatie over Red Line Oil Scandinavia op www.redlineoil.se.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet