Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing sluit seizoen 2016 in stijl af

DSC 7127

Met een spetterende End of Season Party heeft Pro Dutch Racing op zaterdag 3 december het seizoen 2016 in stijl afgesloten. Niet alleen werd er teruggekeken op het zo succesvol verlopen eerste jaar van Pro Dutch Racing-coureur Michel Tooren, en werd er vooruitgeblikt op de plannen voor komend jaar, ook werden de partners en sponsors van het team uitgebreid bedankt en kon het fraaie nieuwe onderkomen van Pro Dutch Racing worden bewonderd. De nodige hapjes en drankjes, alsmede een liveband, maakten het feest, dat tot in de late uurtjes duurde, compleet.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De End of Season Party van Pro Dutch Racing was net zo feestelijk als het hele seizoen 2016 voor het team verlopen was. Met Michel Tooren voor het eerst achter het stuur van de '71 Plymouth Barracuda werden in Engeland twee finaleplaatsen behaald en verbeterde de dragrace-debutant bij voortduring zijn persoonlijke records om uiteindelijk uit te komen op de nog niet voor mogelijk gehouden 6,005 seconden en 386,5 km/u. Het FIA Europees Kampioenschap werd afgesloten op een tiende plaats en in het MSA British Pro Modified Championship werd beslag gelegd op plaats vier en de titel rookie of the year.

DSC 7041

Met de End of Season Party werd tevens het nieuwe onderkomen van Pro Dutch Racing in gebruik genomen. In het fraaie pand kan de racetrailer binnen worden gestald en kan de Cuda, met alle benodigde spullen binnen handbereik, weer worden klaargemaakt voor de volgende wedstrijd. In het pand zijn zelfs aparte ruimten voor het schoonmaken en weer opbouwen van de motor, en het bewerken van de diverse onderdelen.

DSC 7050

DSC 7054

Na een welkomstwoord van Alexander Durinck en Michel Tooren werd met een fraaie videocompilatie teruggeblikt op het seizoen 2016. Daarna konden de in groten getale opgekomen partners en sponsors van Pro Dutch Racing onderling en met de teamleden van gedachten wisselen en werd het pand uitgebreid bewonderd. Uiteraard mocht het starten van de motor van de '71 Plymouth Barracuda niet bij het feest ontbreken, waarbij enkele alarmsystemen van in de nabijheid geparkeerde auto's mislukte pogingen deden om het geluid van de V8 te overstemmen. Onder het genot van allerhande eetwaar en de nodige drankjes ging het om drie uur 's middags begonnen feest tot in de late uurtjes door, waarbij een liveband voor de perfecte muzikale omlijsting zorgde.

DSC 7134

Diverse partners hebben reeds toegezegd ook volgend jaar weer deel uit te willen maken van Pro Dutch Racing, terwijl op een in de zaal aanwezig bord alweer nieuwe namen mochten worden genoteerd.

DSC 7102

Pro Dutch Racing wordt gesteund door Arton USA Cars & Parts , Bout Tankvaart, Burger Ferry Agencies, De Stroming Media, Dockmarks Signs BV, Erro BV, F.E.M.M. Rotterdam BV, Flanto Shipping BV, Gebr. de Jonge Shipbuilding Services, Hobrand Algebra, JICS BV, Maritieme Dienstverlening Nederland, Nelf Marine Paints BV, Noordtrans Scheepvaartbedrijf, Oonincx Scheepsonderhoud BV, PSI Piping Shipping & Industry, Raven Bone Hill Brouwers, RBC Nederland BV, Riegman & Klaverdijk BV, Rijnaarde Global Trading & Logistics BV, Rotyle Dakbedekkingen, RS Crewing & Detachering, Shipyard Trico BV, Tribute Space BV, Tristan Shipping BV, VE woning en scheepsstoffering, Verhaar Omega, VKV Service BV, VOF Saron, Vrooam Powersports Lubricants International BV en Willemsen Interieurbouw & Scheepsbetimmering BV.

DSC 7073
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet