Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Vegter Pro Mod Racing scoort in Rusland op alle fronten

vegter.555

Vegter Pro Mod Racing heeft zijn naam nu ook in Rusland gevestigd. In een voor het team onvergetelijke week scoorde David Vegter in zowel de tweede als derde ronde van het Russian Drag Racing Championship een runner-up positie. Beide wedstrijden werden verreden op Autodrom Nizegorodskoye Koltco, een circuit een kleine 400 kilometer ten oosten van Moskou. "Het was een uniek avontuur, niet alleen de wedstrijden, maar ook alles eromheen. Dragtimes had alles super geregeld en iedereen deed zijn uiterste best om het ons zo goed mogelijk naar de zin te maken", aldus David Vegter, die er door zijn optreden en presentatie nu ook in Rusland de nodige fans bij heeft.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR 

Vegter Pro Mod Racing reisde richting Nizhny Novgorod op uitnodiging van Dragtimes, de organisator van het Russian Drag Racing Championship. In de weekenden van 6 en 7 en 13 en 14 augustus stonden op Autodrom Nizegorodskoye Koltco, kortweg de NRing, de tweede en derde ronde van het Russisch kampioenschap op het programma. David Vegter kwam daarbij uit in de Rear Wheel Drive klasse en moest het met zijn Pro Modified '67 Camaro onder andere opnemen tegen de uit Amerika geïmporteerde turbo Nissan van Andrey Kravchenko en de Dodge Vipers van Dmitry Samorukov en Oleg Kondakov. De NRing is een modern circuit met een van alle gemakken voorzien pits complex, waarbij de dragstrip is gecreëerd door het rechte stuk van de baan aan beide kanten te verlengen.

vegter.017

Door oponthoud bij de reis vanuit Finland, kwam de Vegter Pro Mod Racing Camaro op zaterdag 6 augustus pas laat op de baan aan. De organisatie paste echter het schema zodanig aan, dat Vegter toch aan de kwalificaties kon deelnemen. De Nederlander plaatste zich vervolgens probleemloos voor de eliminaties en wist daarin tot de finale door te dringen. Voor de meer dan 3.000 pk sterke '67 Camaro was de baan echter te kort, waardoor Vegter al rond de 200 meter van het gas moest om niet aan het eind in de grindbak te belanden. In de finale moest Vegter dan ook in gewonnen positie zijn parachutes trekken en zag daardoor net voor de finish de Viper van Samorukov langszij komen en met een fractie van een seconde de winst grijpen.

vegter.353

Een week later mochten de deelnemers aan het RDRC op herhaling voor ronde drie van het kampioenschap. Na een overwinning in de kwartfinale op Kravchenko stond Vegter dit keer in de finale tegen de Viper van Kondakov. En ook nu lag de Vegter Pro Mod Racing Camaro na een goede start duidelijk voor, om vervolgens van het gas te moeten. Een te hoge snelheid zou de Nederlander aan het eind van de baan zeker in de problemen brengen. Met een verschil van slechts 0,03 seconden ging de winst naar Kondakov en dus weer een keurige runner-up positie voor Vegter. "Als je een fractie van een seconde het gas langer open houdt, wordt de snelheid zo hoog dat je niet meer op tijd stil komt te staan. Zo kort voor de volgende wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap kan ik geen risico lopen op schade", aldus Vegter, die voor de tweede keer binnen een week op het podium op een champagnedouche werd getrakteerd.

vegter.505

Vegter en zijn team waren duidelijk onder de indruk van het Russische avontuur. "Het is echt indrukwekkend om te zien hoe Dragtimes zijn zaken regelt. Van een livestream van alles wat er op en rond de baan gebeurt en handtekeningensessies voor de fans, tot catering voor het team, alles was top. Ook in de week tussen de races hadden ze van alles georganiseerd zodat we ook nog iets van de omgeving hebben kunnen zien. Al die tijd was er een tolk en iemand van de organisatie bij het team om vragen te beantwoorden en eventuele probleempjes op te lossen. Het is een verre reis om er te komen, maar iets wat ik zeker niet had willen missen. Gezien de manier waarop Dragtimes de zaken aanpakt, kan de ontwikkeling van het Russische dragracen snel gaan", aldus Vegter, inmiddels alweer onderweg naar de Duitse wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap op Hockenheim.

vegter.635

Vegter Pro Mod Racing heeft er na twee wedstrijden in Rusland nu ook daar de nodige fans bij. Niet alleen was men onder de indruk van het vermogen, de snelheid en het geluid van de Pro Modified '67 Camaro, ook werden diverse jeugdige fans blij gemaakt met een zitje in de auto en vonden de team T-shirts en blikjes Playboy Energy Drink gretig aftrek.

vegter.667

Vegter Pro Mod Racing wordt dit seizoen gesteund door Playboy Energy Drink, HKR Techniek, WVB Holland, PedalToTheMetal Musclecar Performance, DutchBoxx Golfkarton en Sonic Equipment.

vegter.253

vegter.724
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet