Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Russisch avontuur voor Vegter Pro Mod Racing

david vegter.01

Vegter Pro Mod Racing staat een heel speciaal avontuur te wachten. Op uitnodiging van Dragtimes, de organisator van het Russian Drag Racing Championship, reist het team begin augustus naar Rusland om daar op Autodrom Nizegorodskoye Koltco mee te doen aan twee wedstrijden van het Russisch kampioenschap. Een unieke gebeurtenis waar David Vegter enorm naar uitkijkt. "Via onze tuner Adam Flamholc zijn we met Dragtimes in contact gekomen. Ze wilden ons heel graag op hun wedstrijden hebben en alles wordt perfect door ze geregeld. Dragtimes is een erg professionele organisatie en heeft grote toekomstplannen met de dragrace-sport. Het is een enorm avontuur en zo'n kans mag je niet laten lopen."

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Over de dragrace-sport in Rusland was tot voor kort weinig bekend. Daar gaat als het aan Dragtimes ligt snel verandering in komen. De eerste signalen waren er al toen eerder dit jaar Adam Flamholc zijn Pro Modified/Top Doorslammer Dodge Viper aan een Russisch team verkocht en de Zweed als tuner werd ingehuurd. Bij de onlangs op het Finse Alastaro verreden wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap kwam het team met de Viper voor het eerst buiten Rusland in actie. "Adam Flamholc is onze tuner en zo is Dragtimes ook min of meer bij ons terecht gekomen. Een aantal weken geleden zochten ze contact en in Alastaro hebben we de details besproken. Het betreft twee wedstrijden op Autodrom Nizegorodskoye Koltco die worden gehouden in de weekenden van 6 en 7 en 13 en 14 augustus. Dat paste net in ons schema want een week later staat op Hockenheim de vierde wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap op het programma", aldus David Vegter over het Russische avontuur.

Autodrom Nizegorodskoye Koltco

Autodrom Nizegorodskoye Koltco ligt bij Nizhny Novgorod, een plaats een kleine 400 kilometer ten oosten van Moskou. Het betreft een volwaardig circuit met dragstrip. De klasseindeling van het Russian Drag Racing Championship (RDRC) is niet te vergelijken met die in de rest van Europa. Vegter zal daarom uitkomen in de klasse voor achterwiel aangedreven auto's. Met de ruim 3.000 pk sterke Pro Modified '67 Camaro zal de Nederlander het dan ook moeten opnemen tegen de ex Flamholc Top Doorslammer Viper van Dmitry Samorukov, maar ook veel minder krachtige auto's. Hoewel de grip niet op hetzelfde niveau zal liggen als dat bij de meeste FIA EK wedstrijden, heeft Samorukov ook in eigen land al serieuze tijden op de klokken gezet. "Dragtimes is een professionele organisatie, dat merk je aan alles, en er zijn plannen om een nieuw dragrace-complex aan te leggen waar ook grote internationale wedstrijden gereden kunnen en zullen worden", aldus Vegter.

samorukov viper
De ex Flamholc Top Doorslammer Viper met Dmitry Samorukov aan het stuur

Vegter staat nu een paar drukke weken te wachten. "Er moet uiteraard veel geregeld worden, al maakt Dragtimes ook al heel veel in orde. Maar een visum regelen moet je toch zelf doen. De bus en racewagen zijn bij Johnny Oksa in Finland achtergebleven. Die pik ik daar volgende week op en dan rijden we met een Russische gids die ons al die tijd zal begeleiden naar Nizhny Novgorod. Tussen de races door vliegen we naar huis en dan na de tweede wedstrijd rijden we via dezelfde route, dus via Finland, direct door naar Hockenheim. Vandaaruit moeten we dan meteen naar Tierp Arena in Zweden waar een week later alweer de vijfde ronde van het FIA Europees Kampioenschap op de kalender staat. Het is natuurlijk een heel hectisch schema, maar als je zo'n unieke kans krijgt om daar te rijden, dan moet je die niet laten lopen", aldus een enthousiaste Vegter.

david vegter.03

Vegter Pro Mod Racing wordt dit seizoen gesteund door Playboy Energy Drink, HKR Techniek, WVB Holland, PedalToTheMetal Musclecar Performance, DutchBoxx Golfkarton en Sonic Equipment.

david vegter.02
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet