Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Melanie Troxel (weer) in de prijzen

 troxel_000

Top Fuel-rijdster Melanie Troxel is in Amerika door de Billie Jean King’s Women’s Sports Foundation uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2006. Troxel werd in de finale verkozen boven de bekende tennisster Amelie Mauresmo en schaatsster Cindy Klassen. De jury kon kiezen uit totaal negen kandidaten. Eerdere winnaars van de Sportswoman of the Year award waren onder andere schaatssters Sarah Hughes en Bonnie Blair, atletes Gail Devers en Jackie Joyner alsmede tennissters Steffi Graf, Martina Navratilova en Chris Evert.

tekst en foto's: Remco Scheelings

De uitverkiezing van Troxel geeft nogmaals de vooraanstaande positie van het dragracen in de Amerikaanse (auto)sport aan. Troxel is de eerste autosportster in de 25-jarige historie van de award die de titel in de wacht weet te slepen. Eerder dit jaar werd Troxel ook al verkozen tot ‘coureur van het eerste kwartaal 2006’ en klopte daarbij mannen als NASCAR-ster Jimmie Johnson en IRL-piloot Helio Castroneves.

 torxel_01

Troxel verdiende haar uitverkiezing aan het feit dat ze dit seizoen in de NHRA POWERade Drag Racing Series in de Top Fuel-klasse:
- twee wedstrijden op haar naam wist te schrijven,
- in twintig wedstrijden een recordaantal van acht keer tot de finale wist door te dringen,
- in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen evenzoveel keer de finale haalde,
- met 4,458 seconden en 331,04 mph (533 km/u) de snelste vrouw in de NHRA-geschiedenis is,
- de eerste helft van dit seizoen aan de leiding ging in de Top Fuel-titelstrijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet